Afrodisyas Dünya Miras Listesi'ne girdi!

 Aydın'ın Karacasu ilçesindeki Afrodisyas UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdi.

Afrodisyas Dünya Miras Listesi'ne girdi! - Sayfa 1

 Aydın'ın Karacasu ilçesindeki Afrodisyas UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girdi.

17
Afrodisyas Dünya Miras Listesi'ne girdi! - Sayfa 2

Kentteki Afrodit Tapınağı milattan önce üçüncü yüzyıla, kentin kendisi ise bir yüzyıl sonraya dayanıyor. Bölge, Afrodisyas Arkeolojik Kenti ve kentin kuzeyindeki mermer ocaklarından oluşuyor. Zenginliği ise mermer ocaklarından geliyor.

27
Afrodisyas Dünya Miras Listesi'ne girdi! - Sayfa 3

Afrodisias Arkeolojik Kenti'nde tapınaklar, bir tiyatro, bir toplanma yeri ve iki hamam bulunuyor. Afrodisias ile birlikte Türkiye'nin Dünya Mirası Listesi'ndeki varlık sayısı 17 oldu.

37
Afrodisyas Dünya Miras Listesi'ne girdi! - Sayfa 4

Miras listesine yeni giren yerler şöyle: Aydın'ın Karacasu ilçesindeki Afrodisyas Arkeolojik Alanı İran'ın tarihi Yezd kenti Japonya'daki kadınların girmesine izin verilmeyen Okinoşima adası ve Munakata bölgesindeki ilgili sit alanları Polonya'daki Tarnowskie Gory kurşun-gümüş-çinko maden ocağı Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin Sviyazhsk adasındaki Assumption Katedrali ve Manastırı Almanya'da bulunan Svabya Alpleri'ndeki buz devri sanatlarıyla ünlü mağaralar Fransız Polinezyası'ndaki Ra’iatea adasındaki Taputapuatea bölgesi Danimarka'ya bağlı özerk bölge Grönland'daki Kujataa yarı arktik tarım alanı Hırvatistan, İtalya ve Karadağ sınırındaki bölgeye dağılmış 15 farklı istihkamdan oluşan Stato da Terra askeri bölgesi Brezilya'nın Rio de Janeiro kentindeki Valongo Wharf Arkeolojik Alan İngiltere'nin Lake District bölgesi Afrikalı kölelerin Latin Amerika'ya ayak bastığı ilk yer Listeye eklenen yerler arasında, Brezilya'da Rio de Janerio kentindeki Valongo Rıhtımı da var. Burası, 1811 yılında Afrikalı kölelerin Latin Amerika'ya ilk ayak bastığı yer olarak biliniyor.

47