Sektörel
19 Tem 2016 09:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:30

ABD'nin Türkiye uçuş yasağı kalktı

Darbe girişimi sonrası siyasi kaos nedeniyle yasaklanan ABD - Türkiye uçuşları bugün gerekleştirilen İstanbul-New York seferleriyle yeniden başladı..

ABD'nin Türkiye uçuş yasağı kalktı
16 Temmuz Cumartesi günü Amerikan Sivil Havacılık Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye^deki darbe girişimi ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle ABD'den Türkiye'ye yapılması planlanan uçak seferleri iptal edilmiş ayrıca Türkiye'ye ait uçakların ikinci bir emre kadar ABD'ye iniş yapması da yasaklanmıştı.

Konuya ilişkin dün açıklamada bulunan Türk Hava Yolları (THY), geçici süreyloe ara verilen ABD  seferlerinin bugünsaat 06:45'te gerçekleştirilecek olan İstanbul-New York seferleriyle yeniden başladığını bildirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker  Aycı, Amerikan Sivil Havacılık  Kurumu'nun geçici uçuş yasağı kararına ilişkin olarak ABD'ye uçuş yapılmaması için hiçbir sebep olmadığını düşündüğünü, bu kapsamda tedbirler alınarak gerekli raporların ABD'ye iletildiğini ve sonucunda bekledikleri gibi olumlu neticelendiğini söyledi.
ETİKETLER
#ABD #uçuş