Kentsel Dönüşüm
23 Oca 2018 15:56 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:38

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yıkım başladı

Türk basketbol tarihinin efsane mabedi Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yıkım çalışmaları başladı. 30 yıla yakın bir süredir çok önemli karşılaşmalara sahne olan salonun yerine daha modern bir salon inşa edilecek.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yıkım başladı
Türkiye Basketbol Federasyonu Ragıp Buluç, Ziya Tanalı ve Ercan Yener'in mimarlığında, temelleri 1979 yılında atılan ve aynı yıl suikast sonucu öldürülen gazeteci Abdi İpekçi'nin adı verilen spor salonunun yerine yenisinin inşa edileceğini açıkladı.

YIKIM BİTİNCE YENİSİ YAPILACAK

Yıkılan salon arazisinde, Basketbol Gelişim Merkezi adıyla yeni bir tesis inşa edileceği belirtildi. Unutulmaz müsabakalara imza atılan arazide; salonun yanı sıra alt yapılar için antrenman ve maç sahaları, A Milli Takımları için antrenman salonları, etkinlik ve seminer salonları, kamp merkezi, müze ve halka açık özel alanlar bulunacak. Yeni tesisin inşaatı, Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yıkım ve tahliye çalışmalarının tamamlanmasının ardından başlatılacak.

UNUTULMAZ HATIRALARLA DOLU

Abdi İpekçi Spor Salonu'nun tahliye ve yıkım işlemlerinin başlatıldığını söyleyen Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Abdi İpekçi Spor Salonu, oyuncusundan antrenörüne, salon personelinden taraftara kadar tüm basketbol ailesine unutulmaz hatıralarla dolu, 30 yıla yakın süreli bir hizmet verdi. Ümit ediyorum yerini alacak bu yeni ve modern basketbol gelişim merkezinde de nice başarılar ve nice unutulmaz hatıralarla kucaklaşıyor olacağız" dedi.