Konut Haberleri
28 Eki 2014 09:31 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:03

ABD'de lansmana çıktı tek bir daire teslim etmedi

70'in üzerinde vatandaşı mağdur ettiği iddiasıyla hakkında suç duyuruları bulunan Kerem Göğüş'ün, projelerini Türkiye'nin önemli mimarlarına çizdirerek bunların lansmanını ABD'de de yaptığı, ancak tek bir daire bile teslim etmediği ortaya çıktı

ABD'de lansmana çıktı tek bir daire teslim etmedi
Magazin dünyasında Oyuncu Wilma Elles'in sevgilisi olarak bilinen Göğüş Yapı Turizm ve İnşaat Sanayi A.Ş'nin sahibi Kerem Göğüş mağduru olduğunu söyleyen birçok vatandaş SABAH'a konuştu. Göğüş'ün profesyonel bir dolandırıcı olduğunu belirten mağdurlardan Av. Serhat Yöney, "Kerem Göğüş'ün soyadını, başka bir şey olarak değiştirmek gerekir" diyerek vatandaşları uyardı. Gazetelere verdikleri ilanlarla peşinat alarak maketten daire satan Göğüş ve 5 şirket yetkilisi hakkında, "Nitelikli dolandırıcılık" ve "Örgüt kurarak çete halinde dolandırıcılık yapmak" gerekçesiyle birçok suç duyurusu yapılmıştı.

PEŞİNAT TOPLAYIP, İPOTEK ETİRİYORLAR
Av. Serhat Yöney "Annem ve babamın emekli parasıyla onlara yatırım için daire almak istedik. Ocak 2011 tarihinde gazetelerde ilanları yayımlanan Trend Residence Akaretler projesinden 150 bin TL peşinat vererek ağabeyim ve müvekkilim Fırat Yöney'le sözleşme imzaladı. Kalan tutar ise inşaatın başlayıp konut kredisi kullanma aşamasına gelmesi durumunda verilecekti. Sözleşme tarihinden sonra inşaatın bir türlü başlamaması üzerine Göğüş ve diğer yetkililerle görüşmeler yaptık. Maalesef bir sonuç alamadık.

Sonra kendisi bize, 'Bazı teknik sorunlar çıktı. Sözleşme imzaladığımız vatandaşları başka projeye kaydırdık' dedi. Ardından ünlü bir mimara çizdirilen Trend Residence Barbaros projesinin ilanlarını yayımladılar. Tapu ve diğer belgelerini gösterdiler. Mayıs 2011 tarihinde bu proje için sözleşme yaptık. Reklamlarda, 'Bir yılda teslim' demelerine rağmen aradan üç yıl geçmiş olmasına rağmen teslim edilmedi. Vatandaşlara peşinatları alarak satıyor.

Tamamladıktan sonra gidip bankalara ipotek ettiriyor. İlk projeye 2011'de 3.5 milyon TL bedel karşılığında bir bankaya ipotek ettirmiş. Bu ipoteği kaldırması gerekirken 2013'te 4.6 milyon TL bedelle 2. derecede tüm arsa üzerinde bulunan haklarını yeniden ipotek ettirdi" diye konuştu.

KONUT KREDİSİ ÇEKMEMİZ ENGELENDİ
Tüm bu olup bitenlerle ilgili tekrar yaptığımız görüşmelerde, ipoteklerin kaldırılması yönünde yaptıkları telkinlerin işe yaramadığına dikkat çeken Yöney, şöyle devam etti: "Kendilerine, 'Biz bu bankadan kredi çekelim' dedik. Fakat kredi çekmemiz engellendi. İpoteği koyan bankanın finans kuruluşuna konut kredisinin kullanılabilmesi için başvuruda bulunduk. Kredi onaylandı. Fakat Göğüş, krediyi kullandırmadığı gibi, proje üzerindeki ipoteği kaldırmaya yanaşmadı. Sözleşme üzerinden 2.5 yıl geçmesine rağmen bize, gayrimenkulü vermeyeceklerini, Göğüş Holding Genel Müdürlüğü olarak değerlendireceklerini beyan ettiler. Peşinatımızın bir bölümünü verip, diğerinin üzerine yattılar."

'TEK KONUT BİLE TESLİM ETMEDİLER '
4 yıldır gazetelerde boy boy resimleri çıkan Göğüş'ün bugüne kadar tek konut teslim etmediğini belirten mağdurlardan Fatih Kambur ise "İstanbul'da en az 6 projeyi kamuoyuna tanıttı. Gazetelere, televizyonlara ilanlar verdi. Maalesef tek bir daire yapmadı ve teslim etmedi. 2013'te ABD'de lansmanı yapılan Trend Residence Fulya 2 projesini bir yıl içinde teslim edeceklerini beyan ettiler. Ortada bir çivi çakılmış inşaat yok" dedi. Zonguldak'ta yaşayan 61 yaşındaki emekli Gültekin Yurtbay ise Göğüş hakkında 375 bin TL ödediği halde dairesini vermediği iddiasıyla hem suç duyurusunda bulundu hem de gazeteye ilan verdi. 
ERHAN ÖZTÜRK