Konut Haberleri
12 Eki 2017 15:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:29

ABD'de ev sahibi olmak için vizeye gerek yok!

Türkiye ile ABD arasında yaşanan vize krizi, Amerika'da ev hayali kuran ya da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen Türkleri endişelendirdi. Rahatlatan açıklama ise uzmanlardan geldi, "ABD'de ev sahibi olmak için vizeye gerek yok."

ABD'de ev sahibi olmak için vizeye gerek yok!
ABD İstanbul Başkonsolosluğu çalışanının tutuklanmasıyla başlayıp vizelerin karşılıklı olarak askıya alınmasına kadar giden kriz Türk gayrimenkul yatırımcıları engellemedi.  

Uluslararası Emlak Uzmanı Almina Gözen, ABD'de gayrimenkul yatırımı yapanların her durumda kârlı çıktığını belirtti. ABD'de ev sahibi olmak için vatandaşlık ya da oturma izni gibi vizenin de zorunlu olmadığına dikkat çeken Gözen, Türklerin  ABD'ye ilgisinin devam ettiğini söyledi.

ABD'nin uzun zamandır Türklerin emlak yatırımı yapmak için tercih ettikleri ülkelerin başında geldiğini belirten Gözen, özellikle  Kaliforniya,  New York ve  Florida gibi eyaletlerde yatırım yaptıklarını söyledi. Türkler daha çok  ABD'de dolar bazında kira getirisi elde etmek, yazlık ev olarak kullanmak,  ABD'de öğrenim gören çocuklarının olması, çalışmak ya da iş kurmak amacıyla uzun süreli veya sürekli oturacakları bir konuta ihtiyaç duymaları gibi nedenlerle bu ülkede yatırım yapmayı tercih ediyorlar.

İLGİ AZALMADI
 

 
ABD ile vize krizinin Türk yatırımcılarının ilgisinde azalmaya neden olmadığını belirten Almila Gözen, "Bu uygulama Türk yatırımcılarda tedirginlik yaratsa da  ABD halen yatırımcıların en çok ilgilendiği bölgelerin başında geliyor. Uygulama şu an için geçerli vizesi olanları etkilemiyor. Aynı zamanda  ABD'de konut satın almak için  ABD'ye seyahat zorunluluğunun olmaması, gelişmiş teknolojilerden faydalanarak oradaki konutların internet üzerinden görülebilmesi ve uluslararası düzeyde hizmet veren emlak şirketlerinin yardımları Türk yatırımcılar için uygun bir ortam sağlıyor. Aldığı konutu tamamen yazlık amacıyla kullanmak isteyen ve şu an geçerli bir vizesi olmayan yatırımcılar ise bu konutları kiraya vererek krizi fırsata çevirebiliyorlar. Aynı zamanda daha önceden  ABD'de yatırım yapmış olan Türkler dolar kurunun son durumu ile stabil bir ülkede yapmış oldukları ve dolar bazında gelir getiren yatırımın doğru bir seçim olduğunu görüyorlar" dedi.

GİTMEDEN DE YATIRIM YAPABİLİRSİNİZ
 
ABD'de konut satın almak için vatandaşlık, Green Card ya da Amerikan vizesi sahibi olmanın gerekmediğini, kimlik belgesi olarak güncel bir pasaportun yeterli olduğunu vurgulayan Uluslararası Emlak Uzmanı Almila Gözen, "ABD'ye gitmeden de gayrimenkul yatırımı yapabilirsiniz. Müşterilerimize geniş bir portföye sahip olduğumuz  Kaliforniya bölgesinden ihtiyaçlarına en uygun evi seçmeleri konusunda danışmanlık yapıyoruz. Gerekli tüm evrakları elektronik ortamda iletebiliyor, kredi başvurusu gibi ıslak imza gerektiren dokümanları da gönderebiliyoruz. Farklı alanlarda çözüm ortaklarını içeren geniş bir network ile çalışıyor olmamız sayesinde  ABD'de yatırım yapmak isteyenlere sadece emlak danışmanlığı değil yaşam danışmanlığı hizmeti de sunuyoruz" diye konuştu.