Konut Haberleri
25 Eki 2016 16:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:46

ABD Başkan adayı Donald Trump'ın otellerinin ismi değişiyor

ABD'nin Başkan adayı Donald Trump, otellerinde yaşadığı müşteri kaybı nedeniyle otllerinde isim değişikliğine gidiyor..

ABD Başkan adayı Donald Trump'ın otellerinin ismi değişiyor
Türkiye'de de yatırımı bulunan ABD Başkan adayı Donald Trump, müşteri kaybettiği gerekçesi ile dünya çapındaki otellerinde isim değişikliğine gitme kararı aldı..

ABD seçimleri sırasında ırkçılık ve kadın düşmanlığı içeren ağır ifadeleri ile eleştirilen Donald Trump, sarfettiği sözler nedeniyle ekonomik açıdan sıkıntılı günler geçiriyor. Seim kampanyası süresince yaptığı konuşmalar ve vaadettikleri ile antipati toplayan Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın otellerinin hızla müşteri kaybettiği hatta doluluk oranlarının  ortalama yüzde 59'a kadar gerilediği bu sebeğle de yeni açacağı otellere Trump ismi yerine Scion ismini vereceği öğrenildi.

Sabah'ta Barış Ergin'in haberine göre, seçim kampanyasında Trump'ın kadınlarla ilgili nahoş şeyler söylediği ses kaydının da ortaya çıkması ile birlikte otellerinin doluluk oranlarında ciddi bir  düşüş meydana geldi.

Hipmunk'ın paylaştığı rakamlara göre,  Trump otellerinin 2016 yılı ilk haftasından bu yana düşüş oranı ortalama yüzde 59'a kadar yükselirken, Foursquare rakamlarına göre otelin ziyaretçi trafiğindeki düşüş 2015 Haziran döneminden bu yana yüzde 17 oldu.

Başkan adayı olmadan önceki döneme nazaran servetinde ciddi bir erime meydana gelen  Donald Trump, milyar dolarlık bir marka olan 'Trump' markasının simini değiştirme kararı verdi.  Bu kapsamda yeni açılacak olan Trump Otelleri artık Scion olarak adlandırılacak.