Konut Haberleri
23 Nis 2017 15:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:07

863 konutun teslim dönemi sona erdi!

Konya Ilgın 863 Konut Projesi kapsamında satışı gerçekleştirilen konutların teslimleri sona erdi...

863 konutun teslim dönemi sona erdi!
Konya Ilgın Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında üretilmekte olan 216 konut için Ilgın Belediyesi tarafından belirlenen hak sahiplerine 11 Ocak - 17 Mart 2017 tarihleri arasında Türkiye Halk Bankası Konya Ilgın Şubesinde satış sözleşmesi imzalatılmıştı.

TOKİ tarafından Konya Ilgın 863 Konut Projesi kapsamında satışı gerçekleştirilen konutlar 03 Nisan - 21 Nisan 2017 tarihleri arasında alıcılarına teslim edilecek. Konut alıcıları, ilanda kendileri için hazırlanan "Konut Telim Programı" ile "Konut Teslim Bilgisi " metnini okuyarak konut teslimi hakkında bilgi sahibi olabilecekler.

KONYA ILGIN KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ KONUT TESLİM İŞLEMLERİ (Alıcılar için konut teslim bilgisi)

Konut teslimleri, İdaremiz tarafından hazırlanan “Konut Teslim Programı” çerçevesinde projenin Müşavir Firması olan Peta Müh. San. Tic. A.Ş. tarafından Konya Ilgın Şantiyesinde gerçekleştirilecek.

Konut alıcıları konut teslim programı çerçevesinde kendilerine bildirilen günde kendi imkanları ile Şantiyeye ulaşacaklardır. Konut teslim işlemlerine saat 09:00’da başlanacak.

Kendisine bildirilen günden başka bir günde konut teslimi için başvuruda bulunan konut alıcılarının işlemleri, geldikleri gün için belirlenmiş konut alıcılarının işlemleri tamamlandıktan sonra yapılabilecek.

Alıcıyla imzalanan gayrimenkul satış sözleşmesi kapsamında satışa/teslime konu konutun sigorta ve DASK işlemleri aracı Banka tarafından yaptırılacak ve bedelleri, KDV ile birlikte tahsil edilecek.

3065 sayılı KDV kanunu gereğince teslim işlemi nedeniyle Katma Değer Vergisi doğduğundan, daha önce Bankanıza verilmiş olan talimatlar çerçevesinde satışı yapılan konutun teslim tarihinde, Gayrimenkul Satış Sözleşmesinde belirtilen satış bedeli üzerinden hesaplanan tutar esas alınarak 3065 sayılı yasa kapsamında geçerli KDV oranı üzerinden hesaplanan Katma Değer Vergisi tutarı peşin olarak tahsil edilecek, ayrıca vade sonuna kadar altı aylık artış dönemlerinin başında borç bakiyesine uygulanan artış tutarı üzerinden hesaplanan KDV tutarı da peşin olarak tahsil edilecektir (Kentsel Dönüşüm Uygulaması kapsamında konut satın alanlar hariç); bu aşamada aracı Banka (Türkiye Halk Bankası A.Ş. Konya Ilgın Şubesi) tarafından kesilen KDV faturası konut teslim anında alıcı tarafından müşavir firmaya yetkililerine ibraz edilecektir. KDV bedelinin yatırıldığına dair fatura ibraz edilmeden kesinlikle teslim işlemi gerçekleştirilmeyecek.

Şantiyede yapılacak konutun fiili teslimi sırasında; konut alıcılarının aşağıdaki belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekiyor.

Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı),
Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin haksahibinde bulunan nüshası,
Konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi,
KDV tutarının yatırıldığına dair fatura.
Belgeler eksiksiz ise konut alıcılarına, müşavir firma tarafından “Konut Teslim Tutanağı” ile mahal listesine göre tanzim edilecek olan “Konut Tespit Föyü” imzalatılacak.
Konut alıcıları için ilk taksit ödeme tarihi konut teslim tarihini takip eden bir sonraki ay (Mayıs 2017) olup, ilk 6 aylık dönemsel artış Temmuz 2017 tarihinden itibaren başlatılacak.



EMLAKEKİ.COM ÖZEL HABER
ETİKETLER
#TOKİ # konut # Konya