Ekonomi
01 Kas 2017 08:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:31

700 işadamı İstanbul’da

İhracat Haftası kapsamında 700 yabancı firma temsilcileri, Türk firmalar görüşecek.

700 işadamı İstanbul’da
‘İhracat Haftası’ kapsamında, 5 kıtadan yaklaşık 700 yabancı firma ve kurum temsilcisi Türk firmaları ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecek.

Başbakan açacak

Kolombiya’dan Hindistan’a, Kanada’dan Güney Afrika’ya 66 farklı ülkeden tekstil ve hammaddeleri, çimento, cam, seramik ve toprak ürünleri, yaş meyve-sebze, makine ve aksamları, çelik, deri ve deri mamulleri, elektrik-elektronik, zeytin ve zeytinyağı, otomotiv sanayi, mobilya, kağıt, orman ürünleri ve daha birçok sektörden yabancı firma temsilcileri üç gün boyunca İstanbul Kongre Merkezi’nde olacak.

Sorular yanıtlanacak

İhracat Haftası’nın açılışını Başbakan Binali Yıldırım ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yapacak. Etkinlik kapsamında Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Recep Akdağ ile Maliye, Sanayi, Gümrük ve Ticaret, Ulaştırma, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanları da farklı oturumlarda ihracatçılara hitap edecek.

Etkinliğin birinci gününde; ‘İhracat Meydanı’ oturumunda Ali Kırca’nın moderatörlüğünde ihracata ilişkin birçok konu masaya yatırılacak. ‘İhracatçılar Soruyor’ başlığı altında düzenlenecek panellerde ise Ekonomi, Gümrük ve Ticaret, Maliye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, Bilim Sanayi ve Teknoloji ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın üst düzey bürokratları kendi alanlarına giren konularla ilgili ihracatçıların sorularını yanıtlayacak.