Konut Haberleri
11 Oca 2017 08:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:56

66 yılın rekoru! İstanbul'da yarın okullar tatil mi?

Cumadan beri süren kar yağışı İstanbuL'u resmen kilitledi. Okulların da kapalı olmasıyla yollar boş kalırken herkes perşembe gününün de tatil olup olmayacağını merak ediyor...

66 yılın rekoru! İstanbul'da yarın okullar tatil mi?
Dünyanın megakent olarak bildiği İstanbul, kar esaretine yenildi. Cumadan beri süren olumsuz hava şartları resmen hayatı felç etti. Okullar tatil edilirken, İDO ve BUDO başta olmak üzere iç hat deniz seferleri iptal. Uçuşlar aksadı hatta bir çoğu iptal edildi. Megakent, 5 gündür süren soğuk ve kar yağışı nedeniyle buz tuttu. Okulların üç gün tatil edildiği kentte karla kaplı ara sokaklar ve buz tutmuş kaldırımlar ile üstgeçitler vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Buzlanan yollarda güçlükle ilerleyen vatandaşlar düşmemek için büyük çaba harcadı. Binalarda oluşan ve büyük tehlike oluşturan buz sarkıtlarına belediye görevlileri müdahale etmeye çalıştı. Bazı sarkıtların boyları bir metreyi geçti. Karla kaplanan yolları açmak için kepçeler çalışırken, bazı vatandaşlar ise işyerlerinin önünü kürekle açtı.

Görülmeye değer bir manzara oluşturan başta Büyükçekmece Gölü olmak üzere göller ve süs havuzları dondu. Megakentte yaşanan kar yağışı son 66 yılın kar kalınlığı rekorunu da beraberinde getirdi. Kar kalınlığı önceki gün Çatalca-Subaşı’nda 130, Hadımköy-Yassıören’de 120, Büyükçekmece, Sultangazi, Arnavutköy’de 111, Ağva-Teke, Beykoz, Sarıyer, Zekeriyaköy’de 87 santimetre olarak ölçüldü. Kar kalınlığı en son 1951 yılında 86 santimetre olarak ölçülmüştü.

Genel müdürlükten alınan bilgilere göre megakentte kar yağış oranları şu şekilde sıralandı: “15 Aralık 1951’de 86 cm, 9 Mart 1987’de 80 cm ve 6 Mart 1987 yılında 60 cm.” Soğuk havayla bir kısmı donan Büyükçekmece Gölü üzerinde Snowkite yapan iki kişi renkli görüntüler oluşturdu.

İstanbul'da kar yağışı etkisini yitirdi, yağışlar bugün aralıklarla karla karışık yağmur şeklinde görülecek. İstanbul'da eğitim ve öğretime 3 günlük aradan sonra devam edilmesi bekleniyor.

OKULLARIN BUGÜN TATİL OLDUĞU İLLER
İSTANBUL'DA OKULLAR ÇARŞAMBA GÜNÜ DE TATİL
İstanbul Valiliği, kent genelinde beklenenin  üzerindeki kar yağışı nedeniyle ulaşım güvenliği bakımından eğitim-öğretime bugün  da ara verildiğini bildirdi. Valilikten yapılan açıklamada, 6 Ocak Cuma akşam saatlerinden itibaren  kent genelinde etkili olan kar yağışının yoğunluğunun tahminlerin üzerinde  seyrettiği belirtildi.


İZMİR'DE OKULLAR TATİL EDİLDİ
Son yılların en sert kış koşullarını yaşayan İzmir'de, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün kar yağışının ardından don ve buzlanma beklendiğini açıklaması üzerine İzmir Valisi Erol Ayyıldız, okullarda eğitime 1 gün (Çarşamba) süre ile ara verilmesine karar verdi.

MANİSA'NIN 3 İLÇESİNDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Manisa Valiliği, il genelindeki yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle bugün Demirci, Soma, Turgutlu ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildiğini duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamaya göre Demirci, Soma, Turgutlu ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

Ayrıca Ahmetli, Akhisar, Kırkağaç, Köprübaşı, Salihli, Selendi, Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde taşımalı sistemle gelen öğrenciler için eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

BALIKESİR'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Balıkesir'in üç ilçesinde tüm, bir ilçesinde de  taşımalı eğitim yapılan okullarda, kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara  verildi.

Valiliğin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, merkez Altıeylül  ve Karesi ile Dursunbey ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle özel eğitim  kursları, ilkokul, ortaokul ve liseler bugün tatil edildi.

Erdek ilçesinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki ve kırsal  mahallelerde bulunan okullardaki öğrenciler için bugün eğitime ara verildi.

Bu ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile  personel de idari izinli sayılacak.

EDİRNE'DE KAR TATİLİ UZATILDI

Edirne Valiliği, yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle kentte eğitime verilen 1 günlük arayı uzattı. Valilikten yapılan açıklamada bugün okulların yanı sıra resmi kurumlarda çalışan hamile ve engellilerin de idari izinli sayılacağını açıkladı.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisinde olan Edirne'de valilik yoğun kar yağışı beklentisi nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bugüneğitime 1 gün süreyle tatil edildiğini açıkladı. Valilik açıklamasında, "İlimizde yaşanmakta olan elverişsiz hava şartları, bu duruma bağlı kötü yol koşulları ve meteorolojik bilgilere göre kar yağışı beklenmesi nedeniyle merkez ve ilçelerde resmi-özel ilköğretim ve orta öğretim okulları ve kurumlarında Valilik kararı ile 11/01/2017 Çarşamba günü eğitim öğretime 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personelde 11/01/2017 Çarşamba günü idari izinli sayılacaktır" denildi.

Edirne Valiliği, geçen Cuma, Pazartesi ve bugün de kar yağışı nedeniyle okullarda eğitime 1'er gün ara verildiğini açıklamıştı.

KIRKLARELİ'NDE DE TATİL EDİLDİ

Kırklareli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların bugün da tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı bildirildi.

Bu ilçelere bağlı 94 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, hem yolların trafiğe açılması hem de diğer yolların kapanmaması için yoğun çaba gösteriyor.

TEKİRDAĞ'DA DA TATİL 

Tekirdağ'da olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi.

Tekirdağ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların bugün de tatil edildiği belirtildi.

ÇANAKKALE'NİN 7 İLÇESİNE KAR TATİLİ

Çanakkale il merkezindeki taşımalı eğitim okulları ile bazı ilçelerdeki ilk ve orta dereceli okullarda 11 Ocak Çarşamba günü eğitim yapılamayacak.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde geçtiğimiz cuma gününden bu yana etkili kar yağışı ve buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandığı ifade edildi.

Açıklamada, il merkezindeki taşımalı eğitim okulları ile Gelibolu, Lapseki, biga, Ayvacık, Bayramiç, Ezine, Yenice, Çan ve Gökçeada ilçelerinde eğitime çarşamba günü ara verildiği bildirildi.

Eceabat ilçesinde ise taşımalı eğitim veren Alçıtepe İlkokulu'nda eğitim yapılmayacağı belirtildi.

ISPARTA
İl genelindeki elverişsiz hava şartları ve kar yağışı sonrası yaşanabilecek don ve buzlanma olayları nedeniyle, 11 Ocak 2017 Çarşamba günü Isparta merkez ile Yalvaç ve Eğirdir ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiği öğrenildi.

BOLU

Bolu'da ise 3 ilçede olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Valilik'ten alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının gün içerisinde eksi 7 derece olduğu Bolu'da, etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Gerede, Yeniçağa ve Dörtdivan ilçelerinde bugün eğitime 1 gün ara verildi.

Olumsuz hava şartlarından dolayı hamile ve engelli kamu personeli de bugün idari izinli sayılacak.

BURDUR

Burdur genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, taşımalı eğitim kapsamında öğrenim gören tüm öğrenciler için eğitime 1 gün ara verildi.

Burdur Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, il genelindeki elverişsiz hava şartları nedeniyle, kar yağışı sonrası yaşanabilecek don ve buzlanma olayları nedeniyle 11 Ocak 2017 Çarşamba günü, Burdur il merkezi ve tüm ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin, eğitim ve öğretimine 1 gün süreyle ara verildiği belirtildi.

TOKAT

Tokat'ta kar yağışı nedeniyle bugün bazı ilçelerde eğitim yapılmayacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Erbaa ve Niksar ilçesinde olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürdüğünü belirtti.

Yapılan değerlendirime sonucunda bazı ilçelerde bugün eğitime ara verilmesinin kararlaştırıldığını vurgulayan Yazıcı, "Erbaa ve Niksar ilçelerimizin tamamında bugün eğitim yapılamayacak. Reşadiye ve Başçiftlik ilçelerinde ise taşımalı eğitim görülen okullarda bugün eğitime ara verildi." dedi.

DENİZLİ

Denizli Valiliğinden yapılan açıklamada, Çameli ilçesinde yoğun kar yağışı ve sonrasında oluşabilecek buzlanma riski nedeniyle 11 Ocak Çarşamba günü eğitim ve öğretime ara verildiği belirtildi.

Denizli-Antalya karayolu Cankurtaran mevkisinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.

Karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışması yaptığı yolda trafik ekipleri, kontrol noktalarında kar lastiği ve zinciri bulunmayan araçların geçişine izin vermiyor.

NEVŞEHİR

Nevşehir merkez ile Acıgöl, Gülşehir, Ürgüp, Derinkuyu  ilçelerine bağlı köy okullarının yanı sıra il genelinde taşımalı eğitim sistemi  kapsamındaki okullarda eğitime bugün ara verilecek.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar yağışının  ardından kentte etkili olan soğuk hava ve yollardaki buzlanma nedeniyle il  merkezi ve Acıgöl, Gülşehir, Ürgüp, Derinkuyu ilçelerine bağlı köylerdeki okullar  ile taşımalı sistemle hizmet verilen eğitim kurumlarının bugün için tatil  edildiği bildirildi.

Açıklamada, köy ve beldelerden kendi imkanlarıyla Nevşehir'e ve ilçe  merkezlerine gelen öğrencilerin de bir gün idari izinli sayılacağı duyuruldu.


BİLECİK

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildi.

Pazaryeri Kaymakam Vekili Halil İbrahim Acır, yaptığı açıklamada, devam eden kar yağışı ve aşırı buzlanma dolayısıyla bugün okulların tatil edildiğini duyurdu.

ORDU

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu belirtilerek, "Olumsuz hava şartlarından dolayı İkizce, Korgan ve Kumru ilçelerinin tamamında, Akkuş ilçesinde İMKB YBO ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç diğer tüm okullarda, Ünye ilçesinde ise Pelitliyatak,Yenikent, Tekkiraz, Fatih Meydan, İnkur, Yeşilkent,Ataköy ve Erenyurt mahallelerimizdeki okullarımızda eğitime 11 Ocak Çarşamba günü ara verilmiştir." ifadesine yer verildi.

KONYA

Konya'nın bazı ilçelerinde kar yağışı ve şiddetli tipi nedeniyle okulların bugün tatil edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, devam eden kar yağışı, fırtına ve beklenen don nedeniyle Konya'nın merkez Meram, karatay, Selçuklu, Ahırlı, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Derebucak, Derbent, Çeltik, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Yunak ve Kulu ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların 11 Ocak Çarşamba tatil edildiği belirtildi.

KARAMAN

Karaman'ın Ermenek ilçesinde de kar yağışı nedeniyle eğitime bugün ara verildiği ifade edildi.

MUĞLA

Muğla'nın bazı ilçelerinde eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada Menteşe, Ula, Seydikemer, Yatağan ve Kavaklıdere ilçesinde yoğun kar yağışı sonrasında oluşabilecek buzlanma riski nedeniyle 11 Ocak Çarşamba günü eğitime ara verildiği belirtildi.

ÇANKIRI

Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde kar yağışı nedeniyle  taşımalı eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Çankırı Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar  yağışı ve tipi nedeniyle Çerkeş ilçesinde taşımalı eğitime 11 Ocak Çarşamba ara  verildiği belirtildi.

Açıklamada, bölgede kar yağışının devam ettiği kaydedildi.