İnşaat
20 Eyl 2015 15:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:26

Yeni Şişli Etfal Hastanesi ne durumda?

Türk Telekom Arena Stadı'nın yanındaki arazide inşa edilen Seyrantepe Devlet Hastanesi'nde son durum...

Yeni Şişli Etfal Hastanesi ne durumda?
Sağlık Bakanlığı, Seyrantepe Türk Telekom Arena Stadı'nın yanındaki araziye Seyrantepe Devlet Hastanesi'ni yapıyor. 2010 yılında inşaatına başlanan hastanenin 2016 yılı başında bitirilmesi planlanıyor. 600 yataklı olacak hastane tamamlandığında, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bir bölümü de bu binaya taşınacak.

Seyrantepe halkı, hastanelerine kavuşacağı günü bekliyor. Dev hastane kompleksinin inşaat çalışmaları sürüyor.

TOKİ tarafından ihale edilen ve Genç İnşaat firması tarafından inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi süren hastanenin 2015 yılı sonunda bitirilmesi hedeflenirken bunun 2016 yılının başma sarkabileceği öğrenildi.

Yeni Şişli Etfal Hastanesi nerede?

Şişli Etfal Hastanesi’nin yeni binası olacak Seyrantepe 600 yataklı Devlet Hastanesi, İstanbul’un Avrupa yakasındaki ilçesi Şişli’nin Huzur Mahallesi sınırları içinde Seyrantepe mevkiinde inşa ediliyor. Hastane, Galatasaray Spor Kulübü’nün kullanımındaki Türk Telekom Arena Stadı’nın hemen yanında konumlandırıldı.

Şişli Etfal Seyrantepe Hastanesi’ne metro ile ulaşmak için Taksim, Harbiye, Şişli – Mecidiyeköy veya Gayrettepe metro istasyonundan M2 Taksim – Hacıosman metrosuna binilir, Sanayi metro istasyonunda inilir, Seyrantepe metrosuna aktarma yapılır ve Seyrantepe istasyonunda inilir.

36L Mescidi Selam – Beşiktaş
47L Binevler – Maslak
49Z Yeşilpınar - 4. Levent – Zincirlikuyu Metrobüs
500L Cevizlibağ – Levent
500T Tuzla Şifa Mahallesi – Cevizlibağ

Hastane, 172 bin 825 metrekarelik kapalı alana sahip 9 katlı bir bina olacak. Toplam 264 dönüm arazisi olan hastanenin otopark alanı 40 bin metrekare.

Yeni Şişli Etfal Hastanesi’nde bir ve ikişer kişilik 600 oda yer alacak. Olası bir afet durumunda yatak kapasitesi üç katına çıkarılabilecek.

Havalandırması, ısıtması ve tesisatı ile Avrupa’daki en modern hastanelerle yarışacak. Eski bina ise çocuk hastanesi olacak. Şişli Etfal Hastanesi, 150 bin metrekare inşaat alanına sahip.

Kübra GENÇ/Emlakeki.com