Konut Haberleri
12 Ağu 2017 10:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:21

54 ilde kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Türkiye’de olası deprem riskine karşı başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları 54 ilde ve toplam 72.5 milyon metrekarelik alanda devam ediyor. İstanbul’da ise devam eden 15 bin konutluk projenin 2019’da bitmesi planlanıyor.

54 ilde kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!
Deprem riskine karşı yurdun genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazanarak devam ediyor. Risk arz eden alanlara öncelik verilerek 54 şehirde 191 kentsel dönüşüm çalışması sürüyor. Bu çalışmalar Türkiye genelinde toplam 72.5 milyon metrekarelik alanda yürütülüyor.

TOKİ’nin örnek uygulamaları

Türkiye’nin farklı bölgelerinde yerel yönetimlerle işbirliği içinde sürdürülen ve TOKÎ’nin 2014 yılında yenilediği üretim yaklaşımlarını yansıtan örnek uygulama niteliğindeki kentsel dönüşüm projeleriyle, şehirlere “model” olan yapı ve yerleşimler oluşturuluyor.

Ticaretten sanayiye Türkiye ekonomisinin can damarı olan şehirler ve ekonominin dinamosu olan yerleşimler, bu gerçeklik dikkate alınarak kapsamlı bir planlama süreci doğrultusunda projelendiriliyor.

Tehlike arz eden yerlerde öncelik

Başta büyükşehirler olmak üzere, olası bir depremde ülke ekonomisinde tahribata yol açabilecek üretim merkezli yerleşimlerde, mekân kalitesi düşük alanlara öncelik veriliyor. 2014’te “İstanbul Öncelikli Kentsel Dönüşüm Alanları” uygulama sürecini başlatan TOKİ, şehrin riskli alana sahip ilçelerinde farklı ölçekte dönüşüm projeleri yürütüyor.

İstanbul’da 15 bin konutluk proje

İstanbul’da 13 ilçede farklı ölçekte 17 proje yürüten TOKİ, 5 milyon metrekarelik alanda yürüttüğü 15 bin konutluk projeleri 2019 sonuna dek tamamlamayı öngörüyor.