Konut Haberleri
19 Nis 2015 11:13 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:35

5 yıldızlı yatırım için 2 yıl bekledi

Elite World Hotels Genel Müdürü Ünsal Şınık, St. Petersburg’da iki otel yatırımına başladıklarını belirterek, “Şehir konseyi izinleri durdurmuştu, iki yıl bekledik” dedi.

5 yıldızlı yatırım için 2 yıl bekledi
Elite World Hotels Genel Müdürü Ünsal Şınık, Rusya’nın St. Petersburg şehrinde biri 5 yıldızlı, diğeri de 4 yıldızlı iki otel yatırımına başladıklarını açıkladı. St. Petersburg şehir konseyinin turizm yatırımlarını arz-talebe göre planladığını belirten Şınık, “Yatırıma karar verdiğimizde 5 yıldızlı otel izni durdurulmuştu. İzin için iki yıl bekledik” dedi. St. Petersburg’un bir kültür-sanat şehri olduğunu belirten Şınık, şöyle konuştu:
“St. Petersburg, planlı, yemyeşil bir şehir. Putin’in gözbebeği. Kılına dokunamazsınız. Şehir konseyi otel yatırımlarını ihtiyaca göre izin veriyor. Her önüne gelen istediği yere otel yapamıyor.”
Şınık, St. Petersburg’daki 700 odalı 5 yıldızlı otelin 145 milyon dolara, 180 odalı 4 yıldızlı otelin ise 85 milyon dolara malolacağını belirterek, iki otelin de 2018’de faaliyete geçeceğini söyledi.

Şirket olarak şehir otelciliğini benimsediklerini belirten Şınık, şöyle konuştu:
“Turizmdeki çizgimizi Elite World markasıyla 5 yıldızlı oteller zinciri olarak belirledik. Talimhane’de 245 odalı 5 yıldızlı İstanbul ve 100 odalı 4 yıldızlı Prestige adlı iki otellimiz var. Van’daki 230 odalı 5 yıldızlı otelimizin yanısıra geçen yıl da Florya’da 180 odalı Business otelimizi açtık. Yatırımlarımız devam ediyor. 120 milyon dolar yatırımla Basın Ekspres’te 400 odalı Europe ve Maltepe’de de 115 milyon dolar yatırımla 350 odalı Asia otellerimiz 2016 ve 2017 yıllarında açılacak.”

İstanbul’un yatırıma doyduğunu, Anadolu illerindeyse 5 yıldızlı otel yapmanın karlı olmadığını vurgulayan Şınık, şunları söyledi:
“Biz de bu nedenle yurtdışına açıldık. Petersburg’un ardından Litvanya’nın Vilnius kentini odağımıza aldık. Avrupa Birliği’ne girmek için bu yatırım önemli. Bundan sonra ise Berlin, Viyana ve Macaristan şehirlerinden birini seçeceğiz.”

Grubun ilk ve son resort yatırımını Marmaris’e yaptığını ifade eden Şınık, şu bilgileri verdi:
“Grubumuzun Marmaris İçmeler’de yıllar önce aldığı bir otel vardı. Tadilat oldu. Çok güzel bir resort haline geldi. Grubumuzun ilk ve son resort yatırımı... Bundan başka resort olmayacak. Resorta yatırılan para atıl para.”