Kentsel Dönüşüm
30 Mayıs 2014 12:22 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:08

Burası 5 yılda 20 proje çekti!

Bölgede faaliyet gösteren fabrikalardan kalan büyük ve hissesiz araziler nedeniyle kentsel dönüşümde öne çıkan Bomonti'ye çok sayıda lüks rezidans, ofis ve otel projesi geldi.

Burası 5 yılda 20 proje çekti!
Yakın zamana kadar fabrikaların yer aldığı sanayi bir bölgesi iken, sahip olduğu büyük fabrika arsaları Bomonti'nin kaderini değiştirdi. Hissesiz tapular ve fabrikalardan kalan ada büyüklüğündeki nitelikli arsalar 2000'li yıllardan itibaren gayrimenkul yatırımcısını bölgeye çekti.

Sonrasında açılan Dolmabahçe-Piyalepaşa ve Piyalepaşa-Kağıthane tünelleriyle İstanbul'daki ana arterlere bağlantısının çok daha kolay hale gelmesiyle ulaşım avantajı da elde eden Bomonti'ye son 5 yılda aralarında rezidans, ofis ve otellerin olduğu 20'den fazla büyük proje geldi.

Lüks konutların metrekare satış fiyatlarının 4 bin ile 8 bin 500 dolar arasında oldu bölgede Anthill Residence, Elysium Fantastic Residence, Extensa Bomonti Apartmanı, Extensa Bomonti Modern Palas, İ Tower Bomonti, Eski Bomonti Bira Fabrikası arazisi üzerinde yapılan 829 yataklı Hilton Oteli, Tekfen Holding Bomonti Apartmanları Projesi, Arista Bomonti Business, Rixos Residences Bomonty, Bomonti Palm Studios& Shopping gibi çok sayıda prestijli proje hayata geçti. Sinpaş GYO tarafından yapılan Bomonti Time, The House Residence Bomonti gibi projelerin yanı sıra Keten Bomonti gibi projelerin yapımı sürüyor.

1890'lı yıllarda kurulan Bomonti Bira fabrikasıyla tanınan bir bölge haline gelen Bomonti'nin 1946'lı yıllardan itibaren tekstil ve diğer sanayilerin merkezi haline geldiğini anlatan FYP Proje Geliştirme Kurucu Ortağı ve Şehir Plancısı Füsun Yılmaz Phillipson, 1950'li yıllardan itibaren ise yoğun göç alan bölgenin kent merkezinde kalması nedeniyle 2000'li yıllardan itibaren sanayinin bölgeyi terk ettiğini söyledi.

Levent aksının dolduğunu, bu aksın da Şişli'ye gelmeye başladığını aktaran Phillipson, Bomonti'nin çekirdeğinin ise diğerlerinden farklı olarak ağırlıkla lüks konut yatırımlarını çektiğini söyledi. Dünya gazetesinin haberine göre Bomonti'nin Şişli'nin gelişmeye aday en boş alanı olduğunu ifade eden Phillipson, Mecidiyeköy'ün ticaret ve küçük işletmelerle yoğunlaştığını bu nedenle bunların arasında büyük projeler yapmanın daha zor olduğunu kaydetti. Bomonti'nin ise büyük fabrika arazileri ve hissesiz parselerle kentsel dönüşümünü hızlandırdığını aktaran Phillipson, “Bu nedenle Mecidiyeköy'den daha şanslı bir konumda” dedi.

Bomonti'de başlayan gelişimin Feriköye de yansımaya başladığını aktaran Phillipson, bölgeye gelecek 3-5 yıl içinde 6-7 büyük projenin daha gelmesini beklediklerini kaydetti. Nişantaşı, metro ve Levent gibi kent merkezine yakınlığıyla öne çıkan bölgede gerçekleşen arsa satışları ise 4 bin dolar 5 bin dolar seviyelerinde. Son dönemlerde inşa edilen nitelikli rezidans ve ofis projelerinin bölgedeki mevcut kiralama değerlerini metrekare de 22-32 TL seviyelerine çektiği dikkat çekiyor..