Konut Haberleri
17 Haz 2017 12:51 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:14

40 metrekare ev 74'e çıkacak!

Alman merkezli mobilya tedarikçisi Hafele tarafında Türkiye’de ilk defa uygulanan bir yöntemle 40 metrekarelik bir ev 74 metrekare olacak. Nasıl mı? Firma, mutfak, banyo,vestiyer ve kapılar için geliştirdiği modüler sistemlerle küçük alanları daha kullanılabilir hale getiriyor.

40 metrekare ev 74'e çıkacak!
Alman merkezli mobilya ve yapı aksesuarları tedarikçisi Hafele, Türk gayrimenkul sektörü için geliştirdiği "Hafele Concept Project" isimli iş modeliyle yılsonuna kadar 100 bin konutluk projeye örnek daire hazırlamak için kolları sıvadı.

İki yıldır üzerinde çalıştıkları konseptin 6 ay önce ortaya çıktığını anlatan Hafele Türkiye CEO'su Hilmi Uytun, 'Hafele Concept Project' iş modelinin dünyada ilk kez Türkiye'de uygulandığını söyledi. Müteahhit firmaların projeye yoğun ilgi gösterdiğini belirten Uytun, "İlk uygulamayı Kayseri'de Golden Center-3 projesinde devreye aldık. 15 Temmuz'dan sonra 60 günde 310 daire satıldı. İstanbul Sancaktepe'deki Ilgın Konakları'nda haziran sonuna kadar satışın yarısı kapanacak. Gürcistan'da başlamak üzere olan projelerimiz var. Yılsonuna kadar 100 bin konutluk projenin örnek dairesini yapacağız" diye konuştu.

40 METREKARE 74'E ÇIKTI
Bugüne kadar 20 bin konutluk proje için örnek daire hazırlayan marka mutfak, banyo, giyinme alanı, vestiyer ve kapılar için geliştirdiği modüler sistemlerle küçük alanları daha kullanılabilir hale getiriyor. Hilmi Uytun, yeni iş modeliyle 40 metrekarelik bir evde, 74 metrekarelik bir algı oluşturabildiklerini kaydetti.

1.300 FİRMA RADARA ALDI
Önceki ay İstanbul'daki Yapı Fuarı'nda Hafele Concept Project'i de tanıttıklarını anlatan Uytun, "1.300 müteahhit firmadan ön talep aldık. Gözden geçiriyoruz" dedi. Uytun, Coldwell and Banker gibi şirketlerin de Hafele Concept Project'i projelerinde uygulamaya almayı istediğini bildirdi.
ETİKETLER
#konut #ev #Hafele