AVM
27 Ağu 2015 15:51 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:14

4. Ankara Alışveriş Festivali 29 Ağustos Cumartesi başlayacak!

Terör olayları nedeniyle festival kapsamındaki eğlenceye yönelik etkinlikler iptal edilerek, ağırlıklı olarak sosyal sorumluluk projeleri ile kültür ve sanat organizasyonlarına yer verilecek...

4. Ankara Alışveriş Festivali 29 Ağustos Cumartesi başlayacak!
Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) organize ettiği 4. Ankara Alışveriş Festivali'nin (ASF-Ankara Shopping Fest) 29 Ağustos Cumartesi başlayacağı bildirildi.

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 4. Ankara Alışveriş Festivali "İçindeki festivali keşfet" sloganıyla 29 Ağustos Cumartesi başlayacak. Festivalin açılış gongu, 28 Ağustos Cuma akşamı vurulacak.

Terör olayları nedeniyle festival kapsamındaki eğlenceye yönelik etkinlikler iptal edilerek, ağırlıklı olarak sosyal sorumluluk projeleri ile kültür ve sanat organizasyonlarına yer verilecek festival, 13 Eylül'e kadar devam edecek.

Festival kapsamında, Hediye Yağmuru, Ankara Kalesi Etkinlikleri, Gezici Çocuk Tiyatrosu, Aysun Kaba Stil Otobüsü ve Vitrin Yarışması, Kent Müzisyenleri ve Sokak Sanatı, Ritim Atölyesi, Medya Futbol Turnuvası, Kaybolmaya Yüz Tutmuş Geleneksel Türk El Sanatları Sergisi, Hafize Ayık Defilesi, Davul Şov, Otistik Gençler Masa Tenisi Turnuvası, Zihinsel Engelli Çocuklar Dans Gösterisi ve Perküsyon Şovu, Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) Gezici Fotoğraf Sergisi gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

- Gökten hediye yağacak

"Hediye Yağmuru" etkinliği kapsamında, dış mekanlarda ve alışveriş merkezlerinde, beklenmedik anlarda "drone" cihazı ile havadan küçük paraşütlerle sürpriz hediyeler bırakılacak.

Festival boyunca Marka Şehir Ankara Derneği (MARŞAD) ile birlikte Ankara Kalesi ve çevresinde de çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bu kapsamda, modacı Ahmet Özceyhan'ın Anadolu Rüzgarı Defilesi, su kabağı objeleri, profesyonel tren maketleri, ebru sanatı sergisi, mehteran ve seğmen gösterileri, oryantiring (yön bulma) müsabakası, Önder Sürenkök Klasik Otomobil Sergisi, Romanya'daki Türk Halıları Fotoğrafları Sergisi, karma resim sergisi, seramik sergisi ve Dericizade Eski Ankara Fotoğrafları Sergisi yapılacak.

Sincan Şehir Tiyatrosu semtleri gezerek, "Keloğlan İsrafa Karşı" oyununu sergileyecek.

Stil danışmanı Aysun Kaba, özel olarak tasarlanmış stil otobüsü ile her gün Ankara'nın farklı semtlerini dolaşarak kadınlara cilt, el, ayak ve diş bakımı, giyim gibi konularda önerilerde bulunacak.

Festivalde, Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) yararına düzenlenecek sergide satılan fotoğrafların gelirleri derneğe bağışlanacak.

Ankara Otizm Gençlik ve Spor Kulübü (OSEM) tarafından düzenlenecek olan masa tenisi turnuvasında ise otistik bireyler yarışacak.

Festivalde, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) tarafından düzenlenen zihinsel engelli çocukların dans gösterisi ve perküsyon şovu da izlenebilecek.

Metro Sanat Galerisi'nde Geleneksel El Sanatları sergilenecek. Sergide, Keşan dokumadan bakır işlemeye kadar unutulmaya yüz tutmuş birçok el sanatı uygulamalı olarak Başkentlilere sunulacak.

Festival süresince basın kuruluşlarının katılımıyla düzenlenen bir de futbol turnuvası gerçekleşecek. "Medya Kupası" adı verilen futbol turnuvasında 32 takım yarışacak.

- Çekilişle lüks otomobiller hediye edilecek

Ankara Alışveriş Festivalinde çekilişle otomobil hediye edilecek. Alışveriş Festivali boyunca kredi kartı ve banka kartı ile 50 liralık alışveriş yapan vatandaşlar, her 50 lira için bir kura numarası almaya hak kazanacak.

Bankalararası Kart Merkezi’nin organizasyonu Milli Piyango İdaresi’nin denetiminde yapılacak çekilişler sonucu 1 BMV i8, 4 Jeep Renegade olmak üzere 5 lüks otomobil sahiplerini bulacak.

-"Teröre prim vermemek için festivali iptal etmedik"

Festivale ilişkin açıklamalarda bulunan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, eğlenceye yönelik etkinliklerin önemli bir kısmını festival programından çıkardıklarını ancak teröre prim vermemek için festivali iptal etmediklerini belirtti.

Festivalin Ankara’nın marka kent haline gelmesini ve daha çok turist çekmesini hedefleyen çok önemli bir etkinlik olduğuna dikkati çeken Bezci, "Festival yoluyla Ankara'nın adını dünya çapında duyurmaya çalışıyoruz. Bunda da belli bir başarıyı yakaladığımıza inanıyorum" ifadesini kullandı.

Bezci, Ankara'daki tüm kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerine festivale destek vermeleri çağrısında bulundu.

- 60 metrelik masada çiçekle aranjman rekoru

Geçen yıl "Dünyanın En Çok Kişiyle Çiçek Soğanı Dikimi" rekorunu kırarak Ankara'nın adını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırdıklarını hatırlatan Bezci, bu yıl da binlerce çiçekle 60 metrelik masada en çok çiçekle aranjman dalında rekor denemesi yapacaklarını kaydetti. Bezci, “2002 yılında İrlanda’nın 37 bin 500 çiçekle kırdığı rekoru egale etmek istiyoruz” ifadesini kullandı.