Ulaşım
07 Eyl 2013 18:32 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:34

3'üncü Havalimanı'nın projesi Ekim ayında hazır!

Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat özdemir, 3'üncü Havalimanı projesinin Ekim ayında hazır olacağını açıkladı

3'üncü Havalimanı'nın projesi Ekim ayında hazır!
 
 
3'üncü Havalimanı projesi hakkında açıklamalarda bulunan Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, projenin Ekim ayında hazır olacağını söyledi.
Dört ortakla beraber üçüncü havalimanı ihalesini kazanan Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, piyasalarda son dönemde meydana gelen dalgalanmaların projeye olumsuz etkisi olmayacağı görüşünde. Havaalanının tüm gelirlerinin Euro cinsinden olduğunu ifade eden Özdemir, "Bu yüzden gelirlerimizde herhangi bir risk olmaz." dedi. Özdemir, inşaatı Türkiye'de yapacakları için birim metrekare fiyatlarının Euro cinsinden azalacağını kaydetti. Özdemir, kurlardaki yükselişin ise normal seviyesine geri döneceğine inandığını söyledi. Artan Faiz oranlarının Finansman maliyetini yükselteceği ile ilgili olarak ise, "Projeyi hazırlarken her türlü senaryoyu göz önünde bulundurduk." ifadesini kullandı.
Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, ihalesini aldıkları 3. havalimanının önce 70 milyon, ardından kademeli olarak yükselerek 150 milyon yolcu kapasiteli olarak inşa edileceğini açıkladı.
 
havalimanı projesinin sonuna yaklaştıklarını ifade eden Özdemir, ekim ayının başında projenin hazır olacağını belirtti. Projenin son hali ortaya çıktığında gerçek maliyetlerin de belirleneceğini söyleyen Özdemir, şöyle konuştu: "Yurtiçinden de yurtdışından da Finansman şirketleri bize geliyor. Onlarla ön görüşmeler yapıyoruz. Bu projenin finansmanının bulunmasında herhangi bir problem görmüyorum."
Limak Holding'in inşaatına devam ettiği Kahire Havalimanı ile ilgili olarak Nihat Özdemir, Mısır'daki darbe sonrası oluşan güvensiz ortamda ciddi bir sorun yaşamadıklarını kaydetti. "Biz havalimanı içinde çalışıyoruz. İşçilerimizin geliş gidişlerinde biraz gecikme sorunu oluyor. İdare ile ilişkilerimiz iyi." diyen Özdemir, 2015 yılı başında Kahire Havalimanı'nı açacaklarını ifade etti.
 
Zaman