İnşaat
05 Kas 2013 21:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:38

3.köprünün inşaatından son görüntüler!

Yapımı süren 3. Köprü Yavuz Sultan Selim'in inşaatında ayakların boyu 80 metreye ulaşırken, görev yapan bin 500 kişi, büyük seferberlik gösteriyor.

3.köprünün inşaatından son görüntüler!
Asya ve Avrupa kıtasını birleştirecek 3. köprü Yavuz Sultan Selim'in inşaatında çalışan işçiler adeta ölüme meydan okuyor.

İşte 3.Köprünün son görüntüleri - TIKLA

Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayacak 3. köprü Yavuz Sultan Selim'in inşaatı hız kazandı. Birleşmiş Milletler'i aratmayan şantiyede Güney Kore, İtalya, Danimarka ve Türkiye'den mühendisler yer alıyor. Köprünün Asya ve Avrupa Kıtası'nda yer alan ayaklar ise 80 metreye ulaştı. İstanbul trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün şantiyesini ve içerideki çalışmaları ilk kez İhlas Haber Ajansı görüntüledi. 58.5 metre genişliğindeki Yavuz Sultan Selim Köprüsü, geliş ve gidişleriyle 8 şeritli olacak. Köprünün ortasında ise 2 şeritli tren yolu bulunacak. Bin 408 metrelik orta açıklığı ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü, 321 metre yüksekliğiyle de dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olacak. Köprünün işletmesi ise yapım dahil 10 yıl 2 ay 20 gün konsorsiyum tarafından yapılacak.

BİN 500 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Köprünün inşaatında ise yaklaşık bin 500 kişi görev yapıyor. İşçisinden, mühendisine kadar her kademedeki görevliler, çalışmalarda büyük özveri gösteriyor. Şantiyede en yüksek seviyede güvenlik önlemi alınıyor. Sıfır iş kazası hedefiyle yürütülen çalışmalarda her sabah işçilerin yapması gerekenler, görevliler tarafından hatırlatılıyor. Zaman zaman zor görevleri başarıyla yerine getiren işçiler, adeta ölüme meydan okuyor.

İşte 3.Köprünün son görüntüleri - TIKLA

AYAKLAR 80 METREYE ULAŞTI

29 Mayıs 2013 tarihinde temeli atılan 3. köprünün bugün itibariyle Asya ve Avrupa tarafından ayaklarının 80 metreye ulaşmış olduğunu belirten Yavuz Sultan Selim Köprüsü Proje Müdür Yardımcısı Oktay Rauf Basa, "Bir anda köprünün kendi ayakları içinde ilerleme varken, diğer taraftan yaklaşım yolları üzerindeki yaklaşım köprüleri çalışmaları yapılıyor. Taşıyıcı halatların bağlanacağı blokların montajı başladı. Beton dökümleri yapılacak" dedi.

"BU GURURU EKİP OLARAK PAYLAŞIYORUZ"

Çalışmaların tahmin edilen hızda devam ettiğini söyleyen Basa, dünyanın konuştuğu bir projede görev almanın keyif verdiğini anlattı. Ekip olarak bu gururu yaşadıklarını söyleyen Basa, "Bütün arkadaşlarımız ile aynı gururu paylaşıyoruz. Bu bir ekip işi. Dünyada üzerinden tren geçen en açık köprüye sahibiz. Toplam bin 500 civarında personelimiz var" diye konuştu.

İşte 3.Köprünün son görüntüleri - TIKLA

Çevrede oturan vatandaşlar da köprünün ekonomik olarak bölgeye canlılık kazandıracağını söyledi.

PROJEDEN SONRA AĞAÇLANDIRMA OLACAK

İÇTAŞ ile Astaldi ortaklığının inşaatını üstlendiği projede, en büyük rolü ise Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü oynuyor. Projenin tamamlanacağı 3 yıl sonunda ise bin 400 hektarlık alan ağaçlandırılacak. Projenin 2015 yılında tamamlanması hedefleniyor.