Konut Haberleri
28 Mayıs 2016 09:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:23

3. Köprüde kedi yolunun söküm çalışmaları başladı

Asya ve Avrupa'yı üçüncü kez bir araya getiren 3. Boğaz Köprüsü olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde kedi yolunun sökümüne başlandı..

3. Köprüde kedi yolunun söküm çalışmaları başladı
ICA tarafından hayata geçirilen 3. Boğaz Köprüsü nam-ı diğer Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde  Asya ve Avrupa Yakası'nın tarihi şekilde bir araya gelmesinin ardından başlayan geçici elemanların söküm çalışmaları devam ediyor. Söküm işlemleri tamamlandığında ise köprü ana kablolarındaki çalışmaların sonuna gelinmiş olacak.

Açılması ile İstanbul trafiğinin rahatlaması beklenen 3. Köprü'de kedi yolunun söküm çalışmaları kısa süre önce başladı. Ana açıklıkta söküm çalışmalarının devam ettiği 3. Köprü'nün açılış tarihine yetiştirilmesi için vardiyalı olarak  çalışmalar devam ediyor.

Söküm çalışmalarının Mayıs ayında tamamlanması beklenirken söküm işlemleri bittikten sonra kulelerin üzerindeki iskelelerin sökümünün tamamlanıp ardından da kulelerin üzerine monte edilecek olan 25 metre yüksekliğindeki çelik konstrüksiyon yapının montajına ilişkin çalışmalar başlayacak.