Konut Haberleri
23 Tem 2017 16:29 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:18

''3.Havalimanı'yla daha çok güçleneceğiz''

Yapımı devam eden ve 2018 yılında açılması beklenen 3.Havalimanı, havayolu şirketi THY'den de destek gördü.

''3.Havalimanı'yla daha çok güçleneceğiz''
Avrupa ülkelerinin hayranlıkla söz ettiği 3. Havalimanı'na gökyüzünün en büyük şirketlerinden olan Türk Hava Yolları'ndan da destek geldi. 

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, katıldığı bir toplantıda 3. Havalmanı'yla ilgili görüşlerini yaplaştı.

THY'nin, en çok noktaya uçan, en genç filoya sahip olan, yolcu memnuniyeti ve hizmet kalitesi dallarında ödüller kazanan başarılarını ve gelecekte uygulanacak politikaları anlatan Aycı'nın konuşması yoğun ilgi gördü.

15 Temmuz darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'nın ele geçirilmeye çalışılmasıyla ilgili bir soruyu yanıtlayan Aycı'nın "Teröristlerin bizden ne istediklerini biliyoruz, bizi yavaşlatmak, durdurmak istiyorlar. Hayata bakışımızı değiştirmek, korkutmak istiyorlar. Buna çok güçlü bir şekilde karşı koyduk, 'bizi durduramazsınız' dedik. Onlar bizim yaşam biçimimizi değiştiremezler, yaşam biçimlerimize, yaşam hakkımıza saldıramazlar" sözleri salondaki dinleyicilerden yoğun alkış aldı.

Havalimanındaki işleyişin ve uçak seferlerinin 8 saat gibi kısa bir sürede normale döndürüldüğünü belirten Aycı, yüksek motivasyonlu, kendilerini işlerine adayan ve donanımlı çalışanlarının bu konuda çok önemli katkılar sağladığını söyledi.

"ÜÇÜNCÜ HAVALİMANIYLA DAHA ÇOK GÜÇLENECEĞİZ"

Boston Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlenen, 50'yi aşkın ülkeden 7000 iş seyahati profesyonelini bir araya getiren toplantıda İstanbul'dan üç saatlik zaman dilimi içinde 56 ülkeye ulaşılabildiğini anlatan Aycı, üçüncü havalimanının açılmasıyla birlikte THY'nin çok daha güçleneceğini söyledi. Aycı yeni havalimanının akıllı, kullanıcı dostu, güncel koşullara uygun güvenlik donanımlı ve en üst düzeyde hizmet kalitesine uygun olacağını belirtti.