Konut Haberleri
25 Mayıs 2016 12:26 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:22

3. Havalimanı'nın metrosu için ÇED de çıktı

2 etap halinde hayata geçirilecek olan İstanbul 3. Havalimanı Metro Projesi için “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verildi...

3. Havalimanı'nın metrosu için ÇED de çıktı
İstanbul ili Kağıthane, Küçükçekmece, Şişli, Arnavutköy, Eyüp, Başakşehir ilçesi Gayrettepe, 3. Havalimanı, Halkalı mevkiinde yapılması planlanan 3. Havalimanı metro hattı projesi için “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir” kararı verildiği açıklandı.

Karara göre,  İSTANBUL ili KAGITHANE, KÜÇÜKÇEKMECE, SISLI, ARNAVUTKÖY, EYÜP, BASAKSEHIR, ilcesi Gayrettepe, 3. Havalimanı, Halkalı mevkiinde, T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI ALTYAPI YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından hayata geçirilmesi planlanan İSTANBUL 3. HAVALİMANI RAYLI SİSTEM BAĞLANTISI projesi ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunulan dosyayı PTD Dosyası yapılan inceleme ve değerlendirme sonrasında ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince İSTANBUL 3. HAVALİMANI RAYLI SİSTEM BAĞLANTISI projesi'ne “Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir” kararı verildiği ifadeleri yer aldı.

2 etap halinde hayuata geçrilecek olan metro hatt toplamda 6 ilçeden geçecek olup ilk etabı 2016-2018 tarihleri arasında ve 6 istasyondan meydana gelirken ikinci etap ise 2018-2021 tarihleri arasında tamamlanrak hizmete açılacak.