Konut Haberleri
28 Ağu 2016 13:51 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:36

3. Havalimanı'nın kulesine uluslararası ödül

370 proje arasında yapılan değerlendirme sonucunda Uluslararası Mimarlık Ödülü, 3. Havalimanı'nın oldu...

3. Havalimanı'nın kulesine uluslararası ödül
İstanbul Yeni Havalimanının Hava Trafik Kontrol Kulesi ve Teknik Binası, Chicago Athenaeum: Mimarlık ve Dizayn Müzesi ve Mimari Sanat Tasarımı ve Kentsel Araştırmalar Avrupa Merkezi tarafından verilen 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü’nün sahibi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İGA Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, İstanbul Yeni Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile yüksek prestije sahip 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü'nü kazanmanın kendileri için mutluluk verici bir gelişme olduğunu belirtti.

Kulenin, Avrupa ile Asya arasında İstanbul Yeni Havalimanı üzerinden seyahat eden tüm yolcular için görünür olacağını belirten Akçayoğlu, "Yeni jenerasyon havalimanlarında uçuş kontrol kuleleri işlevselliğinin yanında mimarı tasarım anlamında da sembol olma niteliği taşımaya başladı. Bunun birçok örneğini Amerika’da, Körfez ülkelerinde ve de Avrupa’da görebiliyoruz. Biz de dünyanın en büyük havalimanını yapan şirket olarak bu konuda farkımızı ortaya koymak istedik. Dünyanın en önemli mimarlarının katılımıyla gerçekleştirdiğimiz yarışma sonrasında, kulemizin tasarımı için marka bilinirliğinde dünyanın bir numarası olan Ferrari’nin tasarımcısı Pininfarina’yı seçtik. Bu ödül ile yaptığımız seçimde ne kadar doğru bir karar vermiş olduğumuzu bir kez daha görmüş olduk. Eminim Hava Trafik Kontrol Kulemiz bundan sonra da tasarım alanında birçok ödülü toplamaya devam edecektir" diye konuştu.