Ulaşım
12 Ara 2017 09:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:35

3. Havalimanı’na üst düzey koruma

Türkiye'nin dünyanın çapında ses getiren projelerinden biri olan 3. Havalimanı son teknoloji güvenlik sistemleri ve radarlara da sahip olacak.

3. Havalimanı’na üst düzey koruma
Türkiye’nin dünya çapında ses getiren projelerinden biri olan 3'üncü Havalimanı'nın açılışına artık bir yıl gibi bir süreden daha az zaman kaldı. Proje için çalışmalar son sürat devam ederken bir taraftan da güvenlik sistemleri için düğmeye basıldı. Geçen yıl 28 Haziran'da Atatürk Havalimanı'na yönelik gerçekleşen terör saldırısının ardından havalimanı güvenlik teknolojilerini artıran Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), 3'üncü Havalimanı'nın çevre güvenliğini radar tabanlı yapacak. Gece görüşü olan sensörlü kameralar ve radarların yer alacağı yeni sistemde, yeraltına döşenen fiber optiklerle görüntüler kumanda merkezine anında aktarılacak. Tam teknolojiyle donatılan yeni sistem, terör ya da tehlikeli durumlara karşı güvenlik birimlerini uyaracak.

Pilot uygulaması Antalya'da 

Projenin pilot uygulaması, Türkiye'nin en çok yabancı ziyaretçi girişi olan Antalya Havalimanı'nda yapılacak. DHMİ, Antalya Havalimanı'na döşeyeceği radar tabanlı güvenlik sistemi için 16 milyon TL harcayacak. DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, Antalya Havalimanı'na yapılacak radar tabanlı güvenlik sisteminin yatırımı için önümüzdeki günlerde sözleşme imzalayacaklarını söyledi. Ocak, "Antalya Havalimanı'nın tüm çevre güvenliğini artık radarla yapacağız. Havalimanı çevresine 4 tane radar ve gece görüşü de olan sensörlü kameralar yerleştireceğiz. Yeraltından fiber optiklerle kumanda merkezine bu görüntüler anında eş zamanlı aktarılacak. Çok komplike ve iyi bir sistem. Kuş uçsa haberimiz olacak" ifadelerini kullandı.