2B Haberleri
19 Şub 2013 14:39 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:16

2b Arazilerinin Tapuları Verilmeye Başlandı

Sakarya'da, yükümlülüklerini yerine getiren 17 hak sahibine 2B arazilerinin tapuları verildi.

2b Arazilerinin Tapuları Verilmeye Başlandı

Sakarya'da, yükümlülüklerini yerine getiren 17 hak sahibine 2B arazilerinin tapuları verildi. Yaklaşık 29 bin hektarlık 2b Arazisi bulunan Sakarya'da, 51 bin 500 kişiye Tapu verilmesi hedefleniyor. Vali Mustafa Büyük, vatandaşların uzun yıllardır yaşadıkları toprakların sahibi olmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti.

Sakarya Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, hak sahipleri 2B statüsündeki yerlerinin tapusuna kavuştu. Törende bir konuşma yapan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Tapu işlemlerinde herkesin emek harcadığını, Sakarya'nın en fazla 2B arazisinin bulunduğu beşinci şehir olduğunu hatırlattı. Bu nedenle 2B konusunun pek çok vatandaşı ilgilendiren bir durum olduğunu vurgulayan Büyük, "Vatandaşlarımızın toprak sahibi olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Bundan sonra vatandaşlarımız kendi toprağını işleyecek. Tapuları vermeden önce ihtilaflar halledildi. Bunun gibi sorunlar yeniden çıkabilir ancak bir çoğunu çözdük" dedi.

Sakarya'nın, gelişen ve kalkınan bir şehir olduğunu ifade eden Büyük, 2B Arazi sorununun halledilmesiyle birlikte yeni Yatırım alanları oluşacağını ve bu arazilerden daha fazla ekonomik değer elde edileceğini dile getirerek, "Bu da Sakarya'nın ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacaktır. Her yönüyle hayırlı bir iş" şeklinde konuştu.

Ak Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik ise binlerce vatandaşın bu anı beklediğini vurgulayarak, "Türkiye'de ilk dağıtım törenini gerçekleştiriyoruz. Herkesin emeği var, artık köylümüz yıllardır işlediği toprağın sahibi olacak. Bu, gerçekten çok güzel bir şey" diye konuştu.