2B Haberleri
11 Mar 2013 15:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:18

2B arazi sahiplerinden Antalya Defterdarlığı önünde eylem!

2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan ve bedellerin düşürülmesini isteyen bir grup, Antalya Defterdarlığı önünde eylem yaptı.

2B arazi sahiplerinden Antalya Defterdarlığı önünde eylem!

 

2B arazilerinin rayiç bedelini yüksek bulan ve bedellerin düşürülmesini isteyen bir grup, Antalya Defterdarlığı önünde eylem yaptı.
 
Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin satışında rayiç bedelini yüksek bulan yaklaşık 300 kişi, Antalya Defterdarlığı önünde toplantı.
 
Antalya Defterdarı Hidayet Mat ile görüşmek isteyen grup, defterdarlık binasına girmek istedi. Ancak bina önünde önlem alan polis ekipleri, gruptakilere engel olarak binaya girmelerine izin vermedi.
 
Bunun üzerine alana üzerinde ''2B'' yazan bir tabut getiren vatandaşlar, tabutla defterdarlık binasına girmeye çalıştı. Polisin izin vermemesi üzerine arbede yaşandı. Bu sırada yere düşen tabutun içinde bulunan sebzeler yere döküldü.
 
Eylemcilerden seçilen 5 kişinin defterdarlık binasına girerek yetkililerle görüşmesine izin verildi. Bu sırada dışarıda bulunan köylüler de binanın önünde oturma eylemi yaptı ve slogan attı.
 
Yetkililerle görüşen temsilcilerden Ali Sarıkara, binadan çıktıktan sonra eylem yapanlara hitap ederek, Defterdar Hidayet Mat'ın konuyla ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Ankara'da olduğu belirtti. Sarıkara, ''Buradaki polislerin de bir arkadaşları trafik kazasını hayatını kaybetti. Bu nedenle üzüntülüler. Dağılmanızı istiyorum'' dedi.
 
Ancak dağılmayan eylemciler, defterdarlık binasına yumurta ve pet şişe fırlattı. Eylemciler, daha sonra defterdarlık binasının önünden ayrılarak Adnan Menderes Bulvarı'nda yürüyüşe geçti. Zaman zaman yolu trafiğe kapatan grubun eylemi sürüyor.
 
Polis ekipleri de yürüyüş güzergahı boyunca geniş güvenlik önlemi aldı.
 
Bu arada işlerini takip etmek amacıyla defterdarlığa gelen bazı vatandaşlar, binaya giremedikleri için eylem yapanlara tepki gösterdi.
 
AA