Konut Haberleri
28 Mar 2015 16:36 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:31

2,5 saatte 1 ev inşa edebiliyor

Konut sektöründe de kullanılmaya başlanan 3D yazıcıları geliştiren Çinli bir firma 2,5 saat sürede 1 ev inşa edebiliyor, günde 10 evi de 5 bin dolar maliyetle üretebiliyor

2,5 saatte 1 ev inşa edebiliyor
Konut sektöründe yeni bir dönem başlatan 3D yazıcılar sayesinde çevre dostu olan, çok çok az bir maliyetle ve kısa sürede inşa edilebilen evler dikkat çekiyor. Söz konusu 3 boyutlu baskı tekniğini konut inşa edecek şekilde yenidentasarlayan Çinli bir firma 2,5 saatte bir ev inşa edebiliyor. Ayrıca firma, 10 adet evi sadece 1 günde ve toplam 5 bin dolar maliyetle üretebiliyor.

3D baskı sayesinde 3 boyutlu konutta fabrikasyon üretime geçen Çinli firma,bu şekilde hava kirliliği ile de mücade etmeyi hedefliyor.

Bu yıl 10 ader 3D ev inşa ettiklerini açıklayan Winsun adlı Çinli firma, söz konusu evlerin maliyeti ninse sadece 5 bin dolar olduğunu açıkladı. Amsterdam'da da sebze atıklarından yine 3 boyutlu yazıcılar kullanılarak inşa edilen bir ev bulunuyor.

Mimarlar dönüşebilir ve çevreci materyaller kullanarak '3D baskı kanal ev' çalışması gerçekleştiriken ABD Başkanı Barack Obama'nın da çalışmaları ziyaret ettiği proje kapsamında bir de halk müzesi inşa edileceği açıklandı.