Konut Haberleri
29 Ağu 2014 13:22 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:45

25 gökdelene denk proje!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesinin yeni Müdürü İsmail Uyar, üçüncü köprü projesinde 25 gökdelen yapılması için gerekli malzemenin kullanıldığını belirtti..

25 gökdelene denk proje!
Akşam'dan Ercan Öztürk'ün haberine göre, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi'nin yeni Müdürü İsmail Uyar, 3. Köprü Projesi'nin 25 gökdelen yapmaya denk bir iş olduğunu belirterek, "İCA olarak bu projenin iş kalitesinin ve iş güvenliğinin yüksek olmasına, çevreye duyarlılığına son derece dikkat ediyoruz. Bu proje her şeyden önce Türkiye’nin geleceğine katkı sunan ve tarihe geçecek kadar yüksek önemde. Bunun için azami gayretle çalışıyor, gelecek nesillere altın bir imza bırakmak istiyoruz” dedi.

Dünyanın en yüksek köprüsünü ve  bağlantı yollarını inşa ettiklerini belirten Uyar, enlerle dolu bir projeye imza attıklarnı belirtti. Uyar, “2.5 milyon metreküp beton dökümü var. Basit bir tabirle baksak, gökdelen diyoruz, 45-50 katlık gökdelenler aşağı yukarı 50 bin-100 metreküplük beton alıyor. Bizim işimizin toplamı 2.5 milyon metreküp. Yani, en az 25 tane ortalama gökdelen yapıyoruz" diye konuştu.