Teknoloji
22 Mayıs 2017 11:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:11

2019 yılında uzayda turist olmak mümkün!

Her geçen gün gelişen teknoloji hayatımıza yenilikler getirmeye devam ediyor. Bu yeniliklerin en sonuncusu ise 'Soyuz' isimli bir uzay gemisinin uzaya turist götürmesi olacak.

2019 yılında uzayda turist olmak mümkün!
Çağımız teknolojisi ile artık turist olarak uzaya gitmek mümkün olacak. Soyuz isimli uzay gemisinin 2019 yılından itibaren her bir uçuşta uzay istasyonuna iki turist götürmesi konusu değerlendirmeye alındı.

Enerji füze ve uzay kuruluşunun genel tasarımcısı Yevgeniy Mikrin, 2019 yılından itibaren Soyuz gemisinin bir uçuşta uluslararası uzay istasyonuna iki turist götürme konusunun değerlendirildiğini bildirdi.

Mikrin konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Şu anda Enerji füze ve uzay kuruluşunda Soyuz gemisinde birçok şey yapılıyor. 2019 yılından itibaren bir uçuşta iki yolcuyu uzaya taşıma imkanını sağlamak ve otomatik uçuş zamanını kısaltmak için çalışıyoruz" dedi.

Mikrin sözlerine şöyle devam etti:

"Uzay turizminin gerçekleştirilmesi hiç şüphesiz ki devlet programı temelinde ve serbest uçuş imkanlarının varlığında mantıklıdır. Ay turizminin perspektifleri de çok ilginç. Tabi ki bu tür müşterilerin sayısı daha azdır, fakat biletin fiyatı çok daha yüksek olacak. Genel olarak, bu alanın geleceğinin çok iyi olduğunu düşünüyoruz ve bu piyasanın ciddi payını kurmaya çalışacağız."
ETİKETLER
#turist #Uzay #Soyuz