Konut Haberleri
19 Oca 2018 18:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:38

2018’de inşaat sektörü için tedbir şart

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, 2017 yılında konut satışlarında kırılan rekorun sevindirici olduğunu ancak gelecek yıl için bir dizi tedbir alınmasının şart olduğunu vurguladı.

2018’de inşaat sektörü için tedbir şart
Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal, 2018 yılında inşaat sektörü için bazı önlemler alınması gerektiğinin altını çizdi.

FAİZ ORANLARI DÜŞÜRÜLMELİ
Akbal, “2018’de de 2017 gibi bir rekor istiyorsak bazı önlemler almamız gerekiyor. Bunlardan ilki konut kredi faiz oranlarının yüksekliği. Geçen seneye kıyasla 30 baz puan yukarıdayız. Ayrıca bankalar konut kredisi almak isteyen her 100 tüketiciden 60’ını reddetmeye başladı. Keza geçen sene devletin sektöre verdiği teşvikler bu sene yok. Bu üçü, özellikle finansal araçlara ulaşabilen konut üreticilerinin kendi finansal modellerini geliştirmeye itiyor. Burada da sermayesi güçlü olamayan markalarda orta vadede ciddi riskler oluşabilir.” İfadelerini kullandı.

KONUTBANK HAYATA GEÇMELİ
Akbal ‘konutbank’ formülünün devreye sokulması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: Tüm bunların önüne geçebilecek formül ise ‘konutbank’. Tüketiciye az maliyetli ve uzun vadeli konut kredisi verebilirsek, sektörde olası bir çok riski de hedge etmiş oluruz.