Konut Haberleri
21 Şub 2017 14:43 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:01

2017'nin en fazla değer kazanacak illeri: Çanakkale ve Bursa

Yurdun dört bir yanında başlatılan konut sefeberliği devam ederken milyonlarca vatandaş bu fırsatları değerlendirdi ve ev sahibi oldu. Kampanyalar devam ederken 2017 yılı içerisinde Bursa ve Çanakkale'nin daha fazla değer kazanması bekleniyor.

2017'nin en fazla değer kazanacak illeri: Çanakkale ve Bursa
Konut sektörü tariha damga vuran dev kampanyalarla büyüyor... Konut kredilerinde faizlerin düşürülmesi gibi konut alıcılarına birçok kolaylık sağlandı.

Bu fırsatı kullanan yatırımcılar ve ec sahibi olmak isteyenler konut alımına akın etti... Peki hangi şehirler daha gözde? İşte 2017 yılı içerisinde en fazla değer kazanacak iller:

Realty World Elfi Gayrimenkul brokerı Özkan Aydemir, 2017 gayrimenkul sektörü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Aydemir, 2017 yılı içerisine en fazla değer kazanacak iller olarak Çanakkale ve Balıkesir'i gösterdi...

Realty World Elfi Gayrimenkul brokerı Özkan Aydemir, yaptığı açıklamada, gayrimenkul almak isteyenlerin ellerini acele etmesini söyledi. İnşaat malzemeleri ve konutlardaki KDV oranının indirilmesinin ekonomiye pozitif etkide bulunacağını söyleyen Aydemir, "Bu da gayrimenkul fiyatlarında indirim olacağı anlamına gelmektedir. Fiyatların düşmesiyle daire alacaklarının biraz daha elini çabuk tutması gerekiyor. Bu fırsatı kimsenin kaçırmaması gerekiyor. Teşviklerle birlikte konut satışlarındaki rakamlar yukarı doğru çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Yabancılar Bursa'ya akın ediyor

Özkan Aydemir yaptığı açıklamada, Nisan sonu açılacak İstanbul-İzmir otobanının Bursa etabıyla birlikte Bursa'da konut satışlarının 50 binin altına düşmeyeceğini ifade etti. Aydemir, "Bu otoyola ilaveten yeni kurulacak sanayi bölgeleri, Oto Test Merkezi ve kentsel dönüşüm ile birlikte Bursa'yı daha parlak bir gelecek beklemektedir” dedi.

Bursa'nın İstanbul'a yakınlığı ve doğası sebebiyle de yabancı yatırımcının odak noktası olduğunu belirten Özkan Aydemir, "Satış rakamlarına baktığımız zaman Bursa’nın yabancı yatırımcı sayısı her geçen gün artmaktadır. Eskiden beri Bursa turizmine katkısı bulunan Arapların yaptığı yatırımların yukarı doğru seyredeceğini düşünüyoruz. Yeni çıkarılan yasada onlar için kaçırılmayacak bir fırsat oldu. Tabii ki Bursa’nın yarı sıra Antalya, Yalova ve Trabzon’da tercih edilenlerin arasında yer almaktadır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Çakanakkale ve Balıkesir...

Aydemir, yerli yatırımcıların Marmara bölgesinde Çanakkale ve Balıkesir bölgesine yöneldiğini belirtti. Özkan Aydemir, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığının resmi verilerine de baktığımız zaman 100 binlik bir plan var. Bu da önümüzdeki günlerde Marmara bölgesinde Çanakkale ve Balıkesir'in çok fazla değer kazanacağını gösteriyor. Mart aylında temeli atılacak Çanakkale köprüsü ile birlikte bu bölge bir adım daha öne çıkacak. İstanbul-İzmir otobanının da bitmesiyle Çanakkale ve Balıkesir Marmara bölgesinin parlayan yıldızları olacak" dedi.