Konut Haberleri
24 Şub 2017 18:25 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:01

2017 Hac kura sonuçları açıklanmaya başlandı

Milyonlarca hacı adayının kura bekleyişi sürüyor… Diyanet İşleri'nin resmi Youtube kanalında yayınlanan kura çekilişlerinin saat 23.00'a kadar sürmesi bekleniyor. Adaylar, kesin kayıt sonuçlarını saat 23:00'dan sonra öğrenebilecekler.

2017 Hac kura sonuçları açıklanmaya başlandı
Youtube kanalı üzerinden milyonlarca hacı adayının beklediği 2017 hac kura sonuçlarını yayınlamaya devam eden Diyanet İşleri, adaylara kayıt işlemleri ilgili bilgileri duyurdu.

Diyanet'in web adresinden yapılan açıklamada "Kesin kayıt yaptırabilir" belgelerinin internet üzerinden ya da müftülüklerden alınabileceği bilgisi aktarıldı. Şehit yakınlarının direkt olarak kayıt hakkı kazandığı bu yıl kurada ismi çıkan şanslı adaylar 24 Mart'a kadar kayıtlarını tamamlamak zorunda. 

Kura açıklaması

Kurum tarafından yapılan açıklamada çekimlerin 24 Şubat 2017 Cuma günü Saat 15:00'da Türkiye Diyanet Vakfı konferans salonunda (Kocatepe) gerçekleştirileceği ifade edildi. Halka açık bir şekilde yapılacak olan çekimler saat 15:00'da başladı. 2017 hac kura sonuçlarının açıklanmasının ardından kura sırası gözetilerek yaptırılacak kayıtlar ise 16-24 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Şehit yakınlarıyla ilgili Diyanet İşleri'nden yapılan açıklama ise şöyle:

"2017 yılı Haccına müracaat eden; Şehit Yakını (anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları) ve Gazilerin (kendisi ve eşi) kayıtları ise 16-24 Mart 2017 tarihleri arasında konaklama türüne ait hac ücretiniyatırmaları şartıyla İl Müftülüklerinde yapılacaktır."

Kuralar ne zaman çekilecek?

Yaklaşık 2 milyon kişinin bu yıl kutsal topraklara gidebilmek için başvuru yaptığını ifade eden kurum önümüzdeki günlerde yapılacak çekimlerde 80 bin kişinin kesin kayıt yaptırabilir belgelerini alacaklarını dile getirdi. 24 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilecek kura çekimleri hacı adayları tarafından merakla beklenmeye başladı.

Başvurular nasıl yapılır?

Daha önceki yıllarda başvuru yapmayan adaylar için açılan başvuru süreci Diyanet İşleri’nin resmi internet adresinin yanı sıra illerde bulunan müftülüklerden de yapılabilecek. Hac için ilk defa kayıt yaptıracak hacı adayları konaklama tercihlerini de kendileri belirleyecek.

Ücret ne kadar olacak?

20 TL’lik ön kayıt ücretini belirtilen bankalara yatıracak olan adaylar kayıt paralarını yatırmalarının ardından “Oda tercihli konaklama” ve “Otel konaklama” türlerinden birini seçecek. Önceki yıllarda kayıt yaptıran adaylar başvurularını yenilediği takdirde kendilerinden ücret alınmayacak.

Son gün ne zaman?

2017 yılında ilk kez kayıt yaptıracakların 28 Aralık- 6 Ocak tarihlerinde başvurularını tamamlamış olması gerekiyor. Önceki yıllarda kayıt yaptıran kişiler ise 9 Ocak ile 31 Ocak tarihleri arasında kayıtlarını yenilemek zorunda. Diyanet İşleri yaptığı uyarıda adayların yenileme işlemlerinin otomatik olmayacağını bu nedenle yenileme işlemlerinin bireysel olarak yapılması gerektiğini ifade etti. Yenileme işlemlerini yapmayan adaylar 2017 yılı kuralarına dahil edilmeyecek.

HAC KURA SONUÇLARI
ETİKETLER
#hac # kura