Güncel
16 Tem 2016 18:57 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:29

2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti gözaltına alındı!

2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti gözaltına alındı.

2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti gözaltına alındı!
Paralel yapının darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ile 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Malatya Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun gözaltına alındı.

Dün akşam saatlerinde başlayan paralel yapının darbe girişimidolayısıyla 2. Ordu Komutanlığında da gözaltılar oldu. Operasyonda Orgeneral Huduti ile Tümgenerel Angun'un yanı sıra 2'si Tuğgeneral, 4'ü asker 10 kişi gözaltına alındı, darbeci askerlerden kurmay yarbay Fatih Kılınç da ölü ele geçirildi. 9. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral İzhak Dayıoğlu da paralel yapı operasyonunda gözaltına alındı.

Orgeneral Adem Huduti kimdir?

Orgeneral Huduti, Kosova'da dünyaya geldi. Huduti 1952 yılında dünyaya geldiğinde, Kosova Yugoslavya'ya bağlıydı. Daha sonra ailesi Türkiye'ye göç etti.
Huduti 1973 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun oldu. Yunanistan sınırındaki 3. Mekanize Piyade Tümeni'nde, Rusya sınırındaki 7. Mekanize Piyade Tugayı'nda veErzurum 9. Kolordu Komutanlığı'nda görev aldı. Uzun yıllar NATO'nun İtalya'daki Güney Avrupa Müttefik Kara Kuvvetleri Karargâhı'nda görev yaparak küresel ve bölgesel krizlerle iç içe oldu.

1999'da tuğgeneralliğe, 2004'te tümgeneralliğe, 2009'da korgeneralliğe ve 2014'te orgeneralliğe terfi etti.  Huduti, tuğgeneral rütbesinde Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Plan Daire Başkanı'yken, ABD'ye yönelik 11 Eylül saldırıları gerçekleşti. Huduti, saldırıdan 4 ay sonra 2002 yılı başında Afganistan'a giderek Türk birliğinin Kâbil'e konuşlandırılması görevini yürüttü. Huduti, korgeneral rütbesiyle KKTC'de de 2 yıl görev yaptı.

Orgeneral Huduti, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Diyarbakır'ın Sur ilçelerinde PKK'ya yönelik operasyonları yöneten komutan olarak biliniyordu.