Ulaşım
23 Eki 2018 13:52 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 06:00

170 kilometrelik metro ağı

Türkiye’nin sürücüsüz metrosunun ikinci etabı Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe kısmının hizmete alınmasıyla birlikte kentteki raylı sistem uzunluğu 170 kilometreye çıktı

170 kilometrelik metro ağı
ürkiye’nin ilk sürücüsüz metrosunun ikinci etabı Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe kısmının hizmet vermeye başlamasıyla İstanbul’daki raylı sistem uzunluğu 170 kilometreyi buldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yürüttüğü ve 284,7 kilometre uzunluğundaki projelerin bitirilmesiyle raylı sistemin uzunluğu 2022’de 455,7 kilometreye çıkacak.

METRO İSTASYONU SAYISI 169’A ULAŞTI 

İstanbul’daki mevcut raylı sistem hatlarının uzunluğu düne kadar 160,5 kilometreydi ve bu hatlarda 162 istasyonda yolculara hizmet veriliyordu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı törenle Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosu Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe hattının 9,5 kilometreyi bulan ikinci etabının hizmete alınmasıyla raylı sistem uzunluğu 170 kilometreye ulaşırken, istasyon sayısı ise 169 oldu. İstanbul’da halihazırda hizmet veren raylı sistemin yanı sıra inşaatı devam eden projeler de bulunuyor. Her iki kurumun çalışmasını yürüttüğü raylı sistemin uzunluğu, 284,7 kilometre. Bu hatların da 2020 yılı sonuna kadar hizmete alınması planlanıyor. 




HİZMETTE OLAN RAYLI HATLAR ŞÖYLE: 

Hizmette olan raylı sistem projeleri şöyle: Karaköy-Beyoğlu Füniküler Hattı, İstiklal Caddesi Nostaljik Tramvay, Taksim-Maçka Teleferik Hattı. Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı, Yenikapı-Aksaray-Havalimanı Metro Hattı, Kadıköy-Mado Nostaljik Tramvay, Yenikapı-Taksim-Hacıosman Metro Hattı, Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hattı, Taksim-Kabataş Füniküler Hattı, Topkapı-Sultançiftliği Raylı Sistem Hattı, Kadıköy-Kartal-Kaynarca Metro Hattı. Kirazlı-.Başakşehir-Olimpiyat Metro Hattı, Levent-Rumeli-Hisarüstü Metro Hattı, Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı, Marmaray (Tüpgeçit) Hattı, Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe Metro Hattı.