Turizm
25 Ağu 2015 08:56 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:11

150 TL’nin altında Yunan Adaları'nda konaklama fırsatı!

150 TL’nin altında Yunan Adaları'nda konaklama Masmavi denizi, birbirinden lezzetli yemekleri ve eğlence hayatıyla Yunan adaları her zaman iyi bir tatil alternatifi... Peki, nereye gitmeli, nerede kalmalı?

150 TL’nin altında Yunan Adaları'nda konaklama fırsatı!
Hotel Andreas-Rodos
Tarihi sevene


Rodos, Ege Denizi’nde Oniki Ada grubunda yüzölçümü bakımından en büyük olan ada olmasının yanında, surlarla güçlendirilmiş en iyi durumdaki ortaçağ kentlerinden biri olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alıyor. Şehrin en yüksek noktalarından birinde bulunan yedi odalı Hotel Andreas, Eski Şehir ve ortaçağ surları manzarasıyla misafirlerine tarihsel bir yolculuk fırsatı sunuyor. Lezzetli bir Akdeniz kahvaltısı yapabileceğiniz teras, büyüleyici bir manzaraya sahip. Burası, Yunan misafirperverliğinin Türk kültürüyle bütünleştiği, adadaki en uygun konaklama adresi. Sahil, bar ve tavernalar, turistik merkezin bulunduğu antik kent yürüyüş mesafesinde. (Çift kişilik odalarda kişi başı 130 TL, hotelandreas.com)


Lato Boutique Hotel-Girit
Canlı gece hayatı isteyene


Yunanistan’ın en popüler turizm merkezi olan Girit, aynı zamanda ülkenin Akdeniz’deki en büyük adası.
Lato Boutique Hotel, adanın en merkezi bölgesi olan Heraklion’da, eski limanın hemen yanındaki Venedik Kalesi’nin karşısında, nefes kesici güzellikte uçsuz bucaksız deniz manzarası olan 79 odalı bir turizm kompleksi.
Otelde, leziz Girit mutfağını tadabileceğiniz bir restorana ek olarak harika kokteyller içebileceğiniz bir bar ve küçük bir spor salonu bulunuyor.  Beş kilometre ötede mükemmel sahillerin bulunduğu otel, Heraklion Arkeoloji Müzesi ve Girit Tarih Müzesi’ne yürüyüş mesafesinde. (Çift kişilik odalarda kişi başı 130 TL, lato.gr)

Hotel Penelope-Korfu
Huzur ve lezzet arayanlara


Yunanistan’ın en sakin ve yeşil adası olarak bilinen Korfu, anakaranın kuzeybatısında, İyon Denizi’nde bulunuyor. 16 odalı Hotel Penelope, küçük bir balıkçı kasabası olan Boukari’de sahile 60 metre uzaklıkta, bünyesinde bar, taverna ve yemyeşil bir bahçe barındıran bir aile oteli. Her odanın günbatımını izleyebileceğiniz ihtişamlı bir deniz manzarasına sahip balkonu var. Restoran kısmında her gün taze balıklar ve çeşitli deniz ürünlerinden oluşan geleneksel Yunan mutfağı sizi bekliyor. Kristal berraklığında turkuvaz denize açılan St. Georgios, Issos, Vitalades ve Moraitika gibi birbirinden güzel sahiller 10 dakika uzaklıkta. (Çift kişilik odalarda kişi başı 110 TL, boukaribeach.gr)

Piteoussa House-Hydra
Küçük ama popüler


Adını Yunan mitolojisindeki çok başlı yaratıktan alan Hydra Adası, Yunanistan’ın Saronik Körfezi’ndeki en popüler adası. Adanın merkezinde bulunan Piteoussa Guest House, geleneksel dokunun modernle harmanlandığı sıcak, sakin bir otel. Beşi üst katta, üçü alt katta olmak üzere toplam sekiz odası var. Limana beş dakika uzaklıkta olan otel, merkezi konumu dolayısıyla Vlichos, Kaminia ve Spilia başta olmak üzere çok temiz sahillere de yakın. (Çift kişilik odalarda kişi başı  115 TL, piteoussa.com)
Zeynep Cansu ARAT/Hürriyet