Konut Haberleri
18 Şub 2017 13:11 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:00

15 Temmuz şehitleri için ay yıldızlı çeşme!

15 Temmuz'da Üsküdar'da şehit olan 24 vatandaşın anısına Çengelköy girişine ay yıldızlı çeşme yapılacak. Çeşme, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde açılacak.

15 Temmuz şehitleri için ay yıldızlı çeşme!
15 Temmuz darbe girişiminin ardından şehitlerin anısına bir proje hayata geçiyor... Sabah yazarı Funda Karayel'in köşesine taşıdığı haberde Üsküdar'da şehit olan 24 vatandaşın anısına ay yıldız şeklinde tasarlanmış çeşme yapılacağı belirtiliyor.

İşte yazarın kaleme aldığı o yazı:

Başkan Hilmi Türkmen ile belediyenin iyilik hareketlerinden konuşurken, yanımıza yaklaşan bir görevli "Bulgaristan'dan güller geldi" diyerek Başkan'a haber verdi. Tabii ki hemen "Ne gülü?" diye sordum. Başkan, 15 Temmuz Şehitleri için Çengelköy girişine çeşme yaptırdıklarını ve çeşmenin etrafına dikilmesi için Bulgaristan'dan 15 bin Osmanlı gülü getirttiklerini söyledi. Harika bir proje daha! Pek kimse bilmiyormuş; haber tam da kucağıma düştü!

Yıl dönümünde açılacak
Hain darbe girişimi sırasında, Üsküdar'da 24 vatandaşımız şehit düşmüştü. Bu yüzden bu çeşme, çok ince düşünülmüş. Çeşmenin çanağı hilal, musluğu ise yıldız şeklinde tasarlanmış. Başkan Türkmen, çeşmeyi 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde açacaklarını söyledi ve "Gazi Çengel, darbeye engel" diye de ekledi. Bu kadar yeniliğin üzerine, Başkan'dan Üsküdar'da başlatılan iki iyilik hareketini daha öğreniyorum. Bunlardan biri, Tebessüm Kahvesi... Burada Down sendromlu çocuklar çalışıyor. Diğeri ise, İkinci Bahar Kahvesi... Burası da, huzurevlerinde kalanlar düşünülerek hayata geçirilmiş.