Ekonomi
29 Eyl 2017 08:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:27

15 Temmuz malullerine müjde!

Gazi ve 15 Temmuz malullerinin kamuda memur olmasının yolu açıldı. Daha önceleri eğitim seviyesi nedeniyle hizmetli yada sözleşmeli personel kadrosunda istihdam edilen maluller, şimdi memur olabilecek.

15 Temmuz malullerine müjde!
Hükümetin, Meclis'e gönderdiği 130 maddelik ekonomi paketi 80 milyonu ilgilendiriyor. Okul ve hastaneler artık su faturası ödemeyecek, üniversite yurtlarında dört yıl kalma sınırı kaldırılıyor, Fatih Projesi'nde mobil telefon aboneliğine ÖTV istisnası geliyor, 15 Temmuz malulleri memur olabilecek.

Uçaklarda silahlı özel güvenlik uygulaması başlayacak, genç girişimcilere fon yağacak. Yurtdışında kurulan yatırım fonlarına Hazine destek sağlayacak, yerli telefon hattı kullanımı teşvik edilecek. Sabah'ta yer alan habere göre torba tasarıda her kesimi ilgilendirecek bazı düzenlemeler şöyle:

FATİH'E VERGİ İSTİSNASI: Fatih Projesi kapsamındaki ithalat, mal-hizmet alımına vergi istisnası geliyor.

15 TEMMUZ MAĞDURLARI: Daha önce ilkokul, ortaokul ve lise mezunu olan 15 Temmuz gazilerinin sadece sözleşmeli olarak ya da hizmetli kadrosundan istihdam edilmesi sorunu giderildi. Bu okullardan mezun olan gaziler de artık memur olabilecek. Terör mağdurlarına istihdamda yaş sınırı kaldırıldı. Ana, baba veya kardeşlerin istihdam hakkını kullanamaması durumunda, çocuklardan ikisi de bu haktan faydalanabilecek.

MADEN YOKSA RUHSAT DA YOK: Zamanında maden araması yapmayanların ruhsatları iptal ediliyor. Orman sahası içinde yer alan maden sahalarının kullanımında, orman arazi bedeli veya herhangi bir bedel, işletme döneminin ilk 10 yılı için alınmayacak.

KARŞILIKLAR DÜŞECEK: Finansman şirketlerinin ayırdıkları karşılık vergiden düşülecek.

KÖYLERE VERGİ ERTELEMESİ: Tüzel kişiliği kalkan köylerin emlak vergisi 2020'ye erteleniyor.

İMALAT SANAYİSİNE DESTEK: Bu yıl yapılan inşaat harcamaları dolayısıyla yüklenilecek KDV iadesi 2018 yılında da sürdürülecek.

YERLİ TELEFONA TEŞVİK: Yerli telefon hatlarının kullanılması teşvik edilecek.
ETİKETLER
#kamu # ekonomi # memur