Konut Haberleri
05 Mar 2015 09:22 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:26

12 milyar dolarlık 'finans kuleleri' boş kaldı

Ekonomik krizle boğuşan Rusya'da yatırımlar azaldı. Başkent Moskova'da sıra sıra dizilen devasa kulelerle 'finans merkezi' olarak lanse edilen bölgede şimdilerde adeta in cin top oynuyor...

12 milyar dolarlık 'finans kuleleri' boş kaldı
Rusya önce ABD ve Avrupa'dan gelen yaptırımlarla sarsıldı, ardından petrol fiyatlarındaki sert düşüşün de etkisiyle krizi günden güne derinleşti.
Ekonomik krizle boğuşan ülkede milyarderlerin bile servetleri erimeye başlarken, ülkede yatırımlar azaldı. Birazdan vereceğimiz örnek ülkedeki finansal krizin en somut göstergelerinden biri olacak.

Business İnsider'in haberine göre, başkent Moskova'da sıra sıra dizilen devasa kulelerle 'finans merkezi' olarak lanse edilen bölgede şimdilerde adeta in cin top oynuyor.

Dev bir şantiyeyi andıran hayali finans merkezinde kulelerin yarısı boş bekliyor.

1992 yılından beri planlanan ve 12 milyar dolar yatırım yapılan 'Moskova Uluslararası İş Merkezi'nin Manhattan ya da Londra'ya rakip olması bekleniyordu. Ama geçen yıl patlayan kriz işleri tersine çevirdi.
İçlerinde Avrupa'nın en uzun kulelerinin de yer aldığı finans merkezi projesinde sekiz kulenin yapımı çoktan tamamlanmış, sekiz kule bitmek üzere ve planlanan iki bina daha var.

Onların da 2018'de sona ermesi bekleniyor. Gayrimenkul danışmanlık şirketi Blackwood'a göre, işler planlandığı gibi gitmiyor ve kulelerin dolması pek de mümkün görünmüyor.