Kentsel Dönüşüm
09 Eyl 2013 11:22 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:34

100 milyon TL’lik dönüşüm kredisi onay için bekliyor

Yıl sonuna kadar 100 bin kişiye kira yardımı hedeflediklerini belirten çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, 100 milyonluk desteğin de onay için beklemede olduğunu söyledi

100 milyon TL’lik dönüşüm kredisi onay için bekliyor
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kapsamında vatandaşlara desteğini sürdürüyor. Yıl sonuna kadar 100 bin kişiye kira yardımı hedeflediklerini belirten Çevre Bakanı Bayraktar, 100 milyonluk desteğin de onay için beklemede olduğunu söyledi.
 
6.5 milyon konutun yenileneceği kentsel dönüşüm, ev sahiplerinin yanı sıra kiracıları da ev sahibi yaptı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ev sahibi ile kiracı ayrımı yapmadıklarını belirterek, onay için bekleyen 100 milyon liralık destek bulunduğunu ifade etti.
Kiracı da yararlanıyor
Yıl sonuna kadar 100 bin kişiye kira yardımı yapmayı hedefleyen Çevre Bakanlığı çok sayıda kiracıyı da ev sahibi yaptı. Devlet destekli kentsel dönüşüm kredisi çekerek ev sahibi olan kiracıların ev kredisi faizlerinin yüzde 4'ü devlet tarafından karşılanarak, 8.4 milyon liralık destek sağlandı. Söz konusu destek rakamının yıl sonuna kadar daha da artması bekleniyor. Bakan Bayraktar konuya yönelik yaptığı değerlendirmede “Kiracılar da bizim anlaşmalı olduğumuz bankalardan aynı malikmiş gibi konut kredisi çekebiliyor. İsterlerse işyeri kredisi alabiliyor. Kiracılara da ev sahipleriyle aynı hakkı verdik. Riskli ilan edilen evin sahibi de kiracısı da bu imkandan yararlanıyor. Kentsel dönüşüm ile kiracılar da ev sahibi oluyor” dedi. Bayraktar, şu an onay için bekleyen 100 milyon liralık destek olduğunu aktardı. Yıl sonuna kadar 100 bin kişiye yapılacak kira yardımının maliyeti 1 milyar lira olarak hesaplanıyor.