Ekonomi
24 Haz 2017 15:53 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:15

10 aileye 1 oda kiralayan otele mühür!

Marmaris’te, rezervasyon yaptıran ailelere ödeme yapmalarına rağmen hizmet vermeyen otel, tamamen boşaltıldı. Otelin iflas ettiği öğrenilirken yüzlerce tatilci başka otellere yerleştirildi.

10 aileye 1 oda kiralayan otele mühür!
Marmaris'teki otel skandalında yeni bir gelişme yaşandı. Büyük çoğunluğu İstanbul, Ankara, İzmir'den bayram tatilini geçirmek için internet üzerinden oda satın alarak İçmeler Mahallesi'ndeki 4 yıldızlı, 70 odalı otel Hotelus Royal'a gelen tatilcilere "Hotelus: Şirketimiz yaşanan genel krizden dolayı iflas etmiştir. Size hizmet veremeyeceğiz. İade ödemeleriniz için finans kuruluşunuzla irtibata geçiniz" şeklinde kısa mesaj atıldı.

Otel çalışanların maaşlarının uzun süredir alamadığı, sezon sonuna kadar ucuz fiyata binlerce rezervasyon yapıldığı iddia edilirken otel işletmecisi S.G. ortadan kayboldu. Kimsenin ulaşamadığı otel işletmecisi S.G'nin çok sayıda rezervasyon alarak kaçtığı öne sürüldü. Bugün otelin bulunduğu sokağın giriş ve çıkışları tutularak, gelen tatilciler başka tesislere yönlendirildi. Otelin elektrik ve suyu kesildi. İçeride bulunan içecek ve yiyecekler ise otelin mülk sahibinin talimatıyla, tatilcilerin konaklayacağı diğer tesislere aktarıldı. Kayıp işletmecinin arandığı belirtildi. Faaliyetine son verilen otelin kapısında belediye ve polis ekiplerinden oluşan görevliler bekliyor. Görevlilerin bayram boyunca gelecek olan vatandaşları, belirledikleri konaklama tesislerine yönlendirme yapacağı bildirildi. Bazı tatilcilerin otel lobisinde ve koridorlarında eşyalara zarar verdiği ve polis tarafından tutanak tutulduğu öğrenildi.

İNDİRİMLİ KALACAKLAR

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülbüloğlu, "Konaklama tesisinde bir dolandırıcılık olayıyla karşı karşıya kaldık. Otelciler olarak toplanarak, krizin aşılması için görüş alışverişinde bulunuldu. Otelin faaliyet halinde olması imkansızdı. Yetkili birimlerce faaliyetine son verdirilerek, belirlediğimiz nitelikli otellere bir günlüğüne bizim misafirimiz olarak kalacaklar. Bayramın birinci günü akşamından itibaren otelin niteliğine göre yaptırdığımız indirim ile 60-80 lira arasında ücret ödeyerek kalabilecekler. Kriz daha büyük boyutlara ulaşmadan Kaymakamlık, Emniyet, Belediye ve turizmcilerimizin elbirliğiyle atlatılmıştır" dedi.

Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ise, "Durumu öğrendiğimizde oluşturduğumuz kriz masasıyla sorunların kısa sürede çözümüne gittik. Gece saat 04.00’den itibaren gelenler, başka otellere aktarıldı. Otelin faaliyetine son verdirip, kalan tatilcileri de başka otellere ücretsiz aktararak elektrik ve suyunu kesip mühürledik. Bir gün içinde kriz çözülmüştür. Konu ile ilgili İçişleri ve Kültür Turizm Bakanlığı bilgilendirilmiştir" dedi.