Ekonomi
06 Kas 2016 17:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:48

1.1 TL veren SMS’le gündelikçi sigortalayacak

Ayda 10 günden az gündelikçi çalıştıranlar abonesi oldukları GSM operatörlerinde 5510’a SMS atarak sigorta yaptıracak. Ücret daha sonra telefon faturasıyla birlikte tahsil edilecek. Uygulama yılbaşına kadar başlayacak

1.1 TL veren SMS’le gündelikçi sigortalayacak
SGK, ayda 10 günden az gündelikçi çalıştıranları daha sonra tazminat ve tedavi masraflarından korumak için kolay sigortalama sağlayacak önemli bir düzenlemeyi hayata geçiriyor. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun numarasından hareketle belirlenen 5510’a SMS gönderilerek gündelikçilerin sigortalanması ve primlerinin ödenmesi işlemi gerçekleştirilebilecek.

SGK bu konuda Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone ile işbirliği protokolü imzaladı. Sistem yıl başında devreye girecek. Evinde 10 günden az sigortalı çalıştıracak kişi, bir defaya mahsus TC kimlik numarasını “5510”a SMS atarak kendisini “Çalıştıran” olarak kaydettirecek. Ardından, gündelikçi olarak çalıştıracağı kişinin TC kimlik numarası ile ayın hangi gününde çalıştıracağının bilgisini “5510”a SMS ile göndererek, gündelikçi kişinin sigorta tescil kaydını oluşturacak.

GSM operatöründen, gündelikçinin sigorta kaydının yapıldığı ve 1 lira 10 kuruş günlük sigorta primi ile 1 lira tutarındaki hizmet bedelinin telefon faturasına yansıtılacağı şeklinde SMS gelecek.

Bu SMS’in onaylanmasıyla hem sigortalı tescili hem de sosyal güvenlik prim ödemesi gerçekleştirilmiş olacak
ETİKETLER
#sigorta