Politika
24 Tem 2016 02:33 Son Güncelleme: 09 Oca 2019 18:47

"Tunus Proje Hareketi" siyasi hayatına başladı

"Tunus Proje Hareketi" siyasi hayatına başladı

TUNUS (AA) - Tunus'ta, "Tunus Proje Hareketi" (TPH) adı verilen yeni siyasi oluşum, kuruluş kongresiyle siyasi hayatına resmen başladı.

Hareketin Genel Koordinatörü Muhsin Merzuk, Başkent Tunus'ta düzenlenen TPH kongresinde, yeni partinin kurulduğunu ilan etti. Merzuk, "Hepimizi bir araya getirecek, geniş açılımlı, demokratik bir hareket kurma çağrımı tekrar ediyorum." dedi.

Kurulması planlanan ulusal uzlaşı hükümetine katılmayacaklarını belirten Merzuk "Yetkin insanların oluşturduğu bir hükümet olmalı. Terörle ve devletin tüm kurumlarına girmiş olan yolsuzlukla savaşabilecek özgür bir kişi hükümetin başında olmalı" şeklinde konuştu.

Konuşmasında Tunus Cumhurbaşkanı el-Baci Kaid es-Sibsi'yi kuruluş kongresine davet ettiğini dile getiren Merzuk, Cumhurbaşkanının kongreye katılamayacağını kendisine ilettiğini ve nedenlerinin makul olduğunu söyledi.

25 Temmuz'a kadar süreceği belirtilen kongrede partinin başkanlık dahil tüm organlarında kadrolar belirlenecek.

Nida Tunus Partisi (NTP) Genel Sekreterliği'nden 2015 sonlarında ayrılarak yeni bir siyasi oluşumun içine giren Muhsin Merzuk, eski partisinden 25 milletvekilini TPH'ye kattı.

Tunus'ta 205 siyasi parti çeşitli seviyelerde faaliyet gösteriyor.