Sağlık & Kültür Sanat
25 Ağu 2016 21:55 Son Güncelleme: 09 Oca 2019 18:49

"27. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali"

"27. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali"

BALIKESİR (AA) - Burhaniye Belediyesince düzenlenen "27. Burhaniye-Ören Turizm Kültür ve Sanat Festivali" başladı.

Burhaniye Belediyesi binası önünden, Balıkesir Büyükşehir Belediye Bandosu'nun çaldığı marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar kortej yürüyüşü yapıldı.

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal'ın Atatürk anıtına çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Açılış töreninde konuşan Uysal, darbe girişimi nedeniyle ertelenen festivali gerçekleştirmenin heyecanı içinde olduklarını aktardı.

Festivalin 27 sene önce başladığını ve bugüne kadar başarılı bir şekilde geldiğini hatırlatan Uysal, şunları söyledi:

"Bu sene düzenlediğimiz festivalimiz, yerelden ulusala çeşitli etkinlikler ile dolu olacaktır. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz sene ülkemizde yaşanan hain terör saldırılarından dolayı festivalimizin eğlence kısımlarını ve konserlerimizi ertelemek zorunda kalmıştık. Bir yıl boyunca ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı yapılan saldırılar, tehditler, darbeler ve her türlü oluşuma karşı ülke olarak dimdik ayakta durmayı bildik, hainlere karşı ülkemizin bölünmez bütünlüğünü canımız pahasına koruduk ve korumaya devam ediyoruz. Hain terör örgütlerinin en büyük arzusu olan toplumun karamsarlığa düşmesine de engel olmamız gerekir diye düşünüyoruz. Bu sebeple bu hainlere karşı hep birlikte, el ele, gönül gönüle geleneksel festivalimizi kutlayarak en anlamlı cevabı vereceğiz."

Konuşmaların ardından müzik öğretmeni Nuri Dağdelen'in Balıkesir’in Kepsut ilçesinde kurduğu ritim grubu, konser verdi. Protokol üyeleri, konserden sonra yapılan davul şovunu ayakta alkışladı.

Sergi ve stant açılışlarıyla devam eden etkinlikte Mustafa Ceceli de konser verecek.